Friday, July 8, 2011

Minggu Usaha Gigih

Dalam minggu ni, memang aku tak menang tangan..sampai semalam Nabilah tercari-cari aku dan Amni di twitter..lagi-lagi Amni..memang nampak sangat dia bz..biase timeline aku penuh dengan twit2 dia..huhu..

Kadang-kadang rasa sangat tak larat..projek ni aku involve dalam 2 bahagian; testing dan documentation..bos nak script cepat..developer pulak nak aku pastikan system takde masalah..wahhh..yang mane satu aku nak buat ni?? terpaksa lah buat 2 kerja dalam 1 masa..sambil test, sambil buat UAT script..terkial-kial gak aku sebab Phase II ni sesuatu yang baru bagi aku..kalau satu ni je projek aku kene tumpukan, orait jugak..ni tak..banyak lagi projek dalam status "di sana menanti di sini menunggu"..

Alhamdulillah sebelum lunch hour aku dah siapkan UAT Script..berusaha gigih aku nak abiskan sebab nak keluar awal..nak pegi cari manik kat masjid jamek..dan.. dan.. mencari leather case untuk BB aku..balik dari lowyat aku try berjalan kaki..perh..sangat jauh aku berjalan harini..abis terbakar sume lemak2 kat perut aku..lemak kat pipi taknak pulak terbakar..hoho!

Seminggu ni pening fikirkan corak yang sesuai untuk dijahitkan pada baju bercorak zebra ini..customer pulak request nak corak bunga-bunga..macam mane tu? huuu... corak dan warna manik pun perlu diambik kira..kalau tak, memang baju akan nampak dull..manik diletak atas baju untuk menaikan seri baju..so, kita kene pilih warna yang kontra tapi matching dengan warna baju..tak lupa juga corak yang boleh menaikan seri baju..


Baru corak camni aku dah pening..

Malam ni kat rumah aku akan sambung balik projek aku yang tergendala tu..harap dapat siapkan dalam masa yang singkat..aku target seminggu lebih..insyaAllah..semua ni cabaran bagi aku..haruslah aku sahut! cayok ain! buat yang terbaik!

PS: Esok nak tengok Transformer..sape nak ikut angkat mouse..hee..jangan risau..bukan area kL..kat Kota Damansara je.. ;)


With Love,

11 comments:

nabilah_2908 said...

hehehe..hari ni Amni dah aktif balik.. :)

tkpe la kan sesekali berjalan.. :)

org kata kan..cite Transformer ni boring..x sebest mcm dulu.. :)

nnti Ain dah tgk..buat review yupp.. :)

HonEyBuNNy said...

aloo2..

busy yer..hehe..

nak itot...ila xtengok lagi neh...nak tengok dekat mana neh..OU ka...ka the curve...ala..lau x,leh jumpa kan..ila suka tgk wayang sana..;_)

Aida Azryn said...

aida dah tengok transformer. :D

ainz said...

nabilah:
tula..hik3..dah kembali macam biase..insyaAllah nanti sy review kat sini.. ;)

ainz said...

Ila:
Laaaaaaaaa...Ila slalu lepak sane,ke? sy pegi tengok kat the curve nanti..biase sy lepak kat sunway piramid je..sbb dekat ngn umah..esok saje nak berubah angin..

Aida:
owh! sy masih blum terlewat lagi,kan? ;)

syahira ariff said...

wuyooo
pakaai BB tu
best tak pakai BB?
=D
SY PUN ADA DWNLOAD TRANSFORMER GAK NI
tp taktau nk tgk bila
hehe

HonEyBuNNy said...

ooh ya eh?

ya..ila selalu ja g the curve...lau bosan dekat Ou..g ctu...xpun tropicana city..nanti leh jumpa la...tgu bln 9 nti..hehe..

ila lau nak ubah angin,bru g sunway..;-)

ainz said...

Syahira:

Dah setahun sy pakai bb..bagi sy, bb memenuhi keperluan sy terhadap satu2 hp..bb dicipta untuk internet..bukan main game or brsuka ria download..

sy sangat suka something yang focus dengan satu2 function je..tak perlu camera canggih..tak perlu game canggih..

Cukup sekadar laju dan memenuhi keperluan berintenet.. ;)

ainz said...

Ila:
The curve best la..tak ramai orang! Heee..insyaAllah nanti kita jumpa..ok,dear? ;)

Amni said...

hihihi.. ada nama amni kat sini... harus saya merajinkan diri sebelum encik tunang datang.. dah encik tunang ada d kuching, mesti asyik nak balik je.. hahhahah...

ainz said...

Amni sangat rajin twit2..sebab tula rase pelik je kalau kamu takde.. ;)