Saturday, June 18, 2011

Lovely Complex

Aku baru je abis menonton cerita jepun Lovely Complex.. baru nak tengok,kan? padahal cerita ni dah lame..tahun 2006..baru je dapat semalam dari hosmate aku, Hamkha ketika aku sedang menggodek-godek hardisk beliau..



Aku cam penah tau je cerita ni...haaaaa...memang pon! aku penah bace Lovely Complex ni dari komik grafik keluaran gempak starz dulu..sememangnya dulu hobi aku bace komik cinta..awwww! lagi-lagi bile adik-adik aku pun penggemar komik, rajin sangat membeli.. so, aku tumpang bace jela komik diorang..ahaha! sangat jimat,kan..? ;p itu dulu..sekarang tak lagi..dah lame layan komik-komik ni..



Ok, berbalik kepada kisah Lovely Complex...ia mengisahkan kisah cinta Atsushi Otani, seorang lelaki yang rendah dan Risa Koizumi, seorang perempuan yang tinggi...mereka berdua hampir putus asa bercinta disebabkan keadaan fizikal yang tak mengizinkan..

Pada mula nye mereka bermusuhan tetapi lama-kelaman bersahabat baik..ini disebabkan terlalu banyak persamaan antara mereka dan yang paling ketara bila mereka berdua same-same meminati kumpulan Umibozu yang tak berapa nak popular..huuu...



Semakin lama bersahabat, Risa semakin selesa bersama Otani..Lama-kelamaan Risa jatuh cinta pda Otani..awwww! suatu hari, Risa meluahkan perasaannya pada Otani..Otani yang masih blur-blur..di sebabkan dia dahulu asik di'rejek' oleh perempuan kerana kerendahannya, dia jadi bingung...

Banyak sangat pulak aku cerita..nak tau selanjutnya, tengokla sendiri k? cerita ni sangat sweet..banyak buat aku "terasa"..mungkin disebabkan ketinggian aku lebih kurang je dengan Risa, membuatkan aku feel lebih-lebih..hohoho!

Cuba teka tinggi aku berapa? akan dijawab dalam post yang akan datang...selamat menonton!



P/S: aku gila bayang jap dengan Koike Teppei yang sangat comel! sila lihat gambar di atas..

Masih gila bayang,

8 comments:

MR. SYAH said...

hahah.. dh tgk dh cerita ni.. xsangka ada komik rupanya..

ainz said...

Syah mmg suke cite jepon n korea..ade suggestion x cite ape yg best? ;)

HonEyBuNNy said...

alamak.....

ila pun tergila bayang neh...

sweetnya..ohhhhh...

ainz said...

Comel,kan?heee.. ;)

z a z a said...

teppei comel!!

PinQib said...

da tengokkk teppeiiiii sangat kiuttttt =p

aliesha kirana said...

suka giler cerita ni! mmg feveret! hehehe.. teppei tu sgt comeeeyyyy!

ainz said...

zaza, pinqib,AK:
sangat kiut,kan.........ngeeeee....