Thursday, November 25, 2010

Tag : handphone

1. Anda ada berapa handphone?
Dua

2. Jenama handphone anda?
Bold 9700 dan Nokia L'amour 7390

3. Function handphone anda?
Bold 9700
L'amour 7390

4. Anda menggunakan talian apa?
DiGi : Always the smartest choice

5. Jimatkah anda?
Takde telco yang lebih jimat berbanding DiGi..untuk Smart Plan, lebih dari RM100, ade diskaun RM17 dan lebih RM200, diskaunnya RM68..memang berbaloi..call n sms pun berbaloi..murah..lagi2 kalau fnf..kalau supliment, takyah cakap la..memang free..hehehe..

6. Berapa banyak wang yang anda habiskan untuk topup dalam masa 1 bulan?
Ain tak pakai topup..lama dah tak gores-dan-menang ni..bil ain overall sebulan dalam RM120++..paling tinggi setakat ni RM130.44..time raya haritu, banyak call n sms..

7. Berapa bilangan mesej dalam inbox handphone anda?
Entah,la..malas pulak nak mengira..tapi memang banyak,la..ain jenis malas nk delete mesej kat inbox..biarkan je..

8. Siapa yang paling banyak muncul dalam inbox handphone anda?
Hurm...semua sama je ain..takde sape2 yang terlebih mesej dengan ain..heee..

9. Ketika anda menjawab soalan ini, siapakah penghantar mesej yang paling akhir dalam inbox handphone anda?
Amni..huhu..mesej dia pagi semalam..

10. Apa perasaan anda bila baca mesej tersebut?
Muhasabah diri..

11. Jika anda terima mesej dari seseorang yang tidak dikenali ingin berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya?
Tak reply..malas nak layan..

12. Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor handphone anda?
Sangat tak suke..kalau nak nombor ain, orang tu kene mintak sendiri..jangan risau..ain tak makan orang..

13. Anda gembira bila menerima mesej dari seseorang?
Ade yang suka..ade yang tak suka..kadang2 rimas..kadang2 boleh mendatangkan marah..macam2 feeling,la..bukan suke je..huu..ape punye jawapan,daaa..

14. Berapa laju anda menaip mesej?
Dalam 10minit, boleh siapkan 1 entri..aaaa..power x?ahahaha..

15. Siapakah orang yang pertama anda mesej/call hari ini?
Belum mesej/call lagi harini..

16. Berapa kerap anda ber'3G'?
Ape maksud soalan ni?3G tu sebagai internet ke Vcall..ain anggap Vcall jela,ek..selama ain bersama L'amour, adelah dekat 5,6 kali buat Vcall..memang jarang sangat2..lagi2 sekarang..memang tak pernah ber-Vcall,la..

17. Ringtone apa yang anda gunakan?
One Piece : Brand New World
Train : Soul Sister

18. Bagaimana pula dengan message alert?
Japanese : suara minah jepon kat airport

19. Berapa saiz Memory Card Hp anda?
2GB..

20. Anda ingin memiliki handphone baru?
Nak Torch, boleh? :p

21. Alarm di handphone anda?
Memang pakai alarm kat hp..tapi selalunya bangun tido sebelum alarm berbunyi..

22. Anda ada call/mesej parents anda hari ini?
Harini belum lagi..last pun 2 hari lepas..

23. Namakan 5 blogger yang anda ingin tag
ciK LyndaWawa igUana
nabilah
HonEyBuNNy
Along Tapa
mR sYaH


Selesai sudah menjawab tag,

11 comments:

HonEyBuNNy said...

ngeh3,,,..ila eh??hehhe...terasa nak jawap jek..hehhehe...meh ila jwp eh..

Cik Gallus Gallus said...

rajinnye menjawab tag,,
saya tak jwb jwb lagi

ciK LyndaWawa igUana said...

ade name saya!!!

nanti saya jawab..
hehehe..
baru abis test..

nabilah_2908 said...

sejak sy start kerja...hp sy dh tk aktif lagi dah...huhu..

dulu...topup RM 10..adakalanya tak cukup tuk seminggu...sekarang ni...top up 10...pakainya ada la dlm 5 sen..lepas tu xprd..huhu..agak menyedihkan kan..? ;)

thnks ain...nnti sy buat... (^_^)



jom ke APA KATA HATI pulak,
CIVIC-MINDED

hamzah ian said...

gua nak torch juga.. hehhehe

mR.sYaH said...

hahah.. segan plak nk jwb tag ni.. heheh...

little black dress said...

ainz..
anda di tag..hehe

ainz said...

ila,
jawab jangan tak jawab..heee..

gallus,
kalau kamu nak join gak,bleh je... :)

wawa,
hehehee..bagus la dah setel exam.. :)

nabilah,
aik?terbalik pulak ngn saya...saya bnyak call sekarang..tak cam dulu..dok sms jek..

ainz said...

hamzah,
hik3..sama lah kita...

syah,
nape segan? ;p

piqa,
ain pernah jawab tag tu,dear...so,xyah jawab lagi,k.. :)

PinQib said...

best ker gune dg. nak try gune dg broadband lar pasni

Mimi Jazman said...

SUARA MINAH KAT AIRPORT TU KINDA POPULAR..dulu..cikgu kat sekolah selalu gune.. hehehe..