Sunday, November 28, 2010

Kes Ronggeng Part I

Ain hampir2 kena marah disebabkan balik lewat..haiyakkk..nasib baik atuk dah pun tido time ain balik..kalau tak,lagi teruk kene berleter..mane tak kene marah,nyeeee...satu hari suntuk ain pegi beronggeng..pukul10 baru nak balik..dengan berbaju kurung pulak tu! anak dara ape jalan malam2,ni..ahahaha..ape yang menyebabkan anak dara ni balik lewat? jom tengok..

Kes 1 : Majlis kawen Khairul Akma (anak Cikgu Abu Kassim)

Khairul Akma ni senior sekolah menengah ain..kitorang selalu digosipkan dulu disebabkan rapatnya ain dengan cikgu abu kassim aka cikgu fizik ain time tu..biase,la..bile kita dah rapat dengan cikgu, orang ingat cikgu nak buat ain jadi menantu..tak ke sengal tanggapan tu?aih..

Dalam pukul2 ain selamat sampai di rumah cikgu..boleh tahan meriah jugak majlis tu..9 khemah..siap ade DJ lagi..hehe..target ain ade 2 je; jumpe cikgu dan makan..sampai2 je, target pertama dah accomplish..ahahaha...

Lepas jumpe cikgu, ain terus mintak diri untuk makan..takde borak sangat..sebab segan,la..memang la kami dah lame tak jumpa..tapi ade satu ayat dari cikgu yang buat ain btul2 rasa nak mintak diri : ko nye majlis,bila lagi?memang femes ayat ni..maleh nak layan..makan lagi bgus..huhuhuhu..

Tengah senduk2 nasi, pengantin pun datang jumpe tetamu..dia pandang ke arah ain n fiza..tapi malu nak tegur,kot..kami pun sama..tak mampu nak ucapkan tahniah buat pengantin!ahahaha..dah bedal kat umah org, seketul tahniah pun tak le kluar dari mulut masing2..nak buat cane...segan,le!

Sememangnye dari sekolah dulu kami tak pernah bertegur sapa..ain tanye hafizah..agak2 dia kenal kita tak..fiza cakap..kenal..kalau tak kenal, tak kan dia pandang2 kita, kan..hik3..biarlah...janji perut aku kenyang..lalala..

Sebelum balik,sempat jugak ain bergambar dengan cikgu...terlalu banyak pengorbananmu, wahai cikgu..sampai ain berjaya memegang segulung ijazah hari ini..pesanan dan lawak jenaka mu tak kan ain lupa selamanya..terima kasih cikgu..


[Cikgu ku tetap hensem cam dulu..]


Bersambung..


Errrppppp...kenyang,

13 comments:

HonEyBuNNy said...

ohhh...tiba2 teringat cikgu sekolah..he2

little black dress said...

hehe..ckgu sy pon still encem..muahaha~

nas said...

pergh...baru aku dapat tengok gambar ko betul2..hehhehehehhe....mmg hensem pon...cikgu aku sekolah rendah muke still maintain je cm dulu2...pergh :P

mR.sYaH said...

dah lama xgi kenduri kahwin.. yelah member xde lg yg kahwin.. mgkn time ain kahwin nnt boleh jemput saya plak.. heheh...

Amni said...

malam tadi balik pukul sebelas malam pakai jubah.. haha... memang biasa dah kot balik lewat ni..=P

nabilah_2908 said...

lepas mengenyangkan diri di kenduri kawin...ain pergi mana lak..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
PLAN TAK MENJADI

PinQib said...

tu lar tertiber3 teringat cekgu sejarah ensem dolu3. hehehe

Pencacai Alim said...

aku dh lupe muka cikgu aku..

ciK LyndaWawa igUana said...

ain punyemajlis bile yer?hehehe

ainz said...

Ila,
Cikgu tak kan dilupakan walaupun kita dah lama meninggalkan alam persekolahan..

Pyqa,
Letak la pic cikgu kamu kat blog..heee...

Nas,
Aku dah byk kali,kot tepek gmbar aku kat sini..ko je yg slalu terlepas entri aku.. ;p

ainz said...

Syah,
InsyaAllah..kalau ade jodoh..kalau ain kawen,ain jemput,k!tapi lame lagi,la syah..hehehe..

Amni,
Takpela...bukan slalu pun.. ;p

Nabilah,
Aaaaa....ain baru je siap tulis entri tu pg ni..nnt ain post,k.. :)

ainz said...

Pinqib,
Amboi2...ni blaja ke berangan,ni...hik3.. ;p

Pencacai alim,
Aik?tak kan sorang pon ko xingat..aku ni pun..bukan ingat pon sume2 cikgu aku..cikgu yang special je yang diingati..hehe..

Wawa,
Tungguuuuuuuuuu.... ;p

Mimi Jazman said...

hehehe.. org ni ulang soalan ye.. tapi versi lain skit..

bilakah akan berlangsungnya perkahwinan anda??