Thursday, October 28, 2010

D for? Part III

Sambung balik cerita..petang semalam..baru je sampai rumah..tibe2 saiful mesej..

Saiful : salam ain..ape khabar? ain sekarang keje kat mane?
Ain : waalaikumsalam..ain baik je..ain keje kat parkson sekarang..kenapa,saiful?
Saiful : takde..kalau ain takde keje..ade keje untuk ain... :)

Ain : aik? Keje ape tu saiful?
Saiful : Tadi Mr TKC ada panggil saya suruh tanya pasal ain..dia ajak ain kerja sini..tapi bukan sebagai programmer..ain jd section head..takde bawah sape2..ape2 pun TKC nak jumpa ain esok kalau ain nak..

Ain : erkkk...derang ni betul ke tak betul ni saiful?
Saiful : Hehe..betul la ain..ain cuba la datang dulu esok..jumpa TKC..Nanti ain mintak la gaji lebih sikit..sebab ain jadi section head..bukan buat software..monitor program je n kerja2 yang lain..ni bukan mcm kerja ain yang dulu..

Ain : takpe lah saiful..cakap je pada TKC yang ain dah kerja..senang..tapi jangan cakap ain keje kat parkson pulak,k?ngeee..
Saiful : hehe..ok2

Ini bukan masalah duit..wong pun pernah ditawarkan jadi section head dulu..tapi dia taknak..section head adalah manager..masa kami bersembang2 dulu..wong ade cerita..

Mereka tengah kelam kabut sekarang..masalah system takde sape nak handle..mereka tengah cari sape2 yang boleh maintain system tu..bagi production mereka jalan dengan smooth..sementara tu..mereka buat system baru..dan bile system baru siap, mereka akan buang kita..

Mereka memang nak hapuskan orang2 Mr L di sana..Mr L adalah bos besar kami..ain pun tergolong dalam orang2 Mr L..dan semestinya mereka cari kami untuk mempergunakan kami je..tak lebih dari tu..

PS : bile berlaku macam ni, baru kita tau ape maksud tak semua bende kita boleh beli dengan duit..termasuk maruah..


D stand for demam..sob3,

9 comments:

nabilah_2908 said...

uish...complicated nya masalah kamu... :)

nas said...

setuju ngan ayat kamu pada perenggan terakhir...maruah tue mmg penting!!! xleh dijual beli dgn duit!!

pst-nape ko delete komen ko kat entri aku? isk3 :P

latest entri:

apabila karya photoshop serba tak menjadi!

ainz said...

Nabilah:
Yup..mmg sungguh complicated...sabar jela..hurm..

Nas:
terdelete,la nas...huuuu...dah post balik komen tu.. :p

Along Tapa said...

haha...sampai demam2 ko ek...sian...gile mengong tul company2 ek...tula...nak buat taik tak pikir panjang...skang dah stuck tau la ek...hehe...

Gorengbaek - Tips untuk awek...supaya saham tak jatuh...

Hangit habis dah - Korang perasan tak??

ainz said...

Along tapa:
Huuu..tula..smpai demam selsema aku..huu..kejap je ni..malam ni ok la..ngee..

Biase la tu,long..abis madu sepah dibuang..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

hidup ada pendirin aku suka

PinQib said...

wah template baru!!! eksaited

PIDUT ASiS said...

proud of u...
gud luck ye keje!!!fight!!
(ingatkan D tu apela..rupanya demam..pidut pon tengah demam gak ni)

Post Terhangat...


Kerana Kamu Pengikutku...

ainz said...

Brutal solo:
Kita hidup mesti ade prinsip yang perlu kita pegang..hidup hanye sekali..terpulang pada kita nak corakannye cane.. :)

PinQib:
Template lama, dear..ain dah lame xtuka template..dan tak terasa nak tuka pun lg..huu..

Pidut:
Thanks..u too,k..jage diri diperantauan.. :)