Monday, September 20, 2010

Dalam dilema

Tengahari tadi bos ain call..sebelum angkat,ain berdoa..mintak2 ade la rezeki..

Bos : ani.. (Dari dulu panggil ani..)
Ain : ye bos..
Bos : ni nak bagi tau..kami dah janji kat kamu..dalam 2bulan macam tu kami akan panggil..tapi dah dekat 3bulan..masih tak dapat2 lagi kontrak..so, kita tak boleh teruskan..
Ain : hurm..ok..(terkedu)
Bos : nanti I organize bila kita nk jumpa..nanti I bagi testi pada kamu,ok..
Ain : ok2..
Bos : kamu macam mana..dah dapat kerja..?
Ain : belum lagi..
Bos : ooo...ye ke..
Ain : saya apply area melaka je..memang takde feedback pun..takpe lah..nanti sy try apply kat area lain pulak..
Bos : ok2..gudluck..

Akhirnya....ain hilang kerja...piece V..memang terkedu masa bos call tadi..air mate memang tak tertahankan..ya Allah..sejak akhir2 ni,terlalu banyak ujian yang Kau berikan pada hambaMu ini...berikanlah aku kekuatan...kekuatan untuk aku terus berdiri...tibe2.....masuk satu mesej..dari seorang sahabat..macam tau2 je ain ade problem..ade kuase apekah dia,ni..hurm...

Dia : awak.....
Ain : :'(
Dia : knp wk...? something happened? sape buat awk ni?
Ain : sy dah berhenti kerja.. :'(
Dia : yeke..awak tak try apply mane2?
Ain : ade..kat melaka jela..tp takde feedback pn..
Dia : awak try la kt KL..hurm...kat cyber ke..
Ain : sy nak duduk kat mane cyber..sy mane la ade member kat sane..hmmm..
Dia : awak tak semestinya kene dok sane..awak boleh duduk area2.........
Ain : serdang? aaaa...
Dia : ahahaha...heee..
Ain : saje je,kan..
Dia : at least, sy ade kat sini..boleh jage awak.. :p
Ain : yela tu..awak jangan nak gelak2..suke2 kat situ,ok..sy kene berenti..bukan dapat kerja..eeee...awak ni..
Dia : ahahaha....awak awak awak ! cepat la dpt keje kat kL ! hee
Ain : :p

Boleh pulak dia hepi..hehe..takpe..at least dia buat ain tersenyum..walaupun sikit..hati ni masih risau..risau sangat mase depan...baru nak mula hidup,dah jadi camni..ujian..sume ni ujian dari Allah kerana Dia sayangkan ain..dia nak ain jadi kebal n lebih kuat menangani setiap masalah..kini n pada masa yang akan datang..


Bersambung,

6 comments:

nabilah_2908 said...

tkde rezeki Ain kerja di Melaka agaknya..

kalau Ain minat..ain boleh mulakan bisns sendiri..itu pun kalau ada modal..or ada yg nk membantu..

ain pergi la ke web ini...bnyk ikln jawatan kosong
JAWATAN KERAJAAN TERKINI

boleh juga like di FB
JAWATAN KOSONG KERAJAAN TERKINI_FACEBOOK

apa pun...semoga berjaya...jgn putus asa..teruskan usaha.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SERANGAN MALWARE

ainz said...

tq nabilah... :)

Mr Noble said...

kalau nak keje kl kene kuat iman :)
gud luck ye! :)

Mr Noble said...

ada keje kosong kat melaka, tp tak tau la releven ke tak. click sini

ainz said...

noble..mmg ain nak pegi pun hujung mggu ni..wish me luck.. :)

ciK LyndaWawa igUana said...

sabar banyak2 ain...