Wednesday, August 11, 2010

Saya yang tersenyum lagi

Awal pg td tatau la knp sy tergerak nk tegur awak kat gtalk..mgkin trase sakit mate tgk status 'available' awk tu..awk ckp awk tgh main gitar.. :) sy senyum..dah lame awk xmain gitar,kan..?awk terlalu bz dgn kerjaya awk smpaikan awk xde mse nk pgg gitar ksygn awk tu..

Sy ingat lg..dlu..gitar tu la yg awk seret ke hulu ke hilir..dr perlis-kL-swk..sayang btul awk pd gitar tu,kn? :) sy tau awk mmg suke main gitar kalau kelapangan..sy suke dgr! sy mula kenal music bile sy mengenali awk..bru sy tau music tu indah..music itu seni..dan bukan sekadar utk hiburan semate2..

Awk ckp awk ade lagu bru..lagu Adamaya.. :) senyum lg..owh..itu lagu yang si dia suke,kn? awk ckp awk tatau pn..awk main saje2..ok.. awk praktis,la k..nnt2 bleh nyanyikan kt si dia.. :) sy senyum lg..owh..mane dtgnye kekuatan ku ini ya Allah..aku xrse sedih..malah hepi sbb awk bahagia skrg..awk ckp sy suke mengarut..mengarutkah sy?btul la sy ckp ni..

Pastu awk ckp, boy si dia lagi power dr awk n sy ptt dgr dia main dan nyanyi..tahap dia lebih tggi dr awk..xdpt bygkan perasaan awk..cemburunye awak...sakit btul ht awak..kn? :) sy senyum lg..mmg sy xnafikan yg tahap seni music dia lebih dr awk..no wonder la..dia melanjutkan pelajaran dlm bidang music..yess u r rite!

Tp awk..pd pandangan mata sy,awk lg hebat..nk tau knp?sbb awk hebat dlm computer n electronics..dan awak hebat dalam bidang music..u r an engineer but at the same time u r a musician..wow! sape kate awk xhebat?awak sememangnye hebat,ok.. :) senyum lagi..

Hebatnya awk smpai sahabat2 kita akan cari awk bile mereka ade mslh tentang computer; dr mslh hdware sampai la ke system dan programming..mcm awak ni lecturer plak sy tgk..hee..hebatnye awk dlm bidang music smpai org cari awk bile tibanye Fiesta Musika setiap tahun..diorg xnk bassist lain..diorg nk awk jgk..see..cane sy xkate yg awk tu hebat..? :) senyum lg..

Apelah sgt pandangan sy ni di mata awk..dan siapa lah sy ni pd awk..but u have to know one thing, u r my everything.. :) “sy akan ade bersame awk bile awk perlukan sy..dan sy akan pergi bile awk xmahukn sy lagi..“ tu ayat sy mase kita bersame dlu..sy xnafikan yang msih pgg ayat tu wlaupn sy telah disakiti..

Awk dh brubah..dan begitu jgk dengan sy..sy pn dah byk berubah..sy semakin matang dan semakin redha dengan ketentuan Allah..malah,percaye atau tidak..sy tumpang gembira awk mencintai si dia dgn sepenuh ht..sy tau sume kekuatan tu datang dr Allah..tanpa Allah,sy xmampu hidup dan berdiri seperti skrg ni..

“If you love somebody, let them go. If they return, they were always yours. If they don't, they never were.”

Awk tamatkan perbualan dengan meminta diri ntk bersolat.. :) sy tersenyum dan kali ni lebih bermakna lg..awk dh pandai meminta diri..biasenya awk akan biarkan sy seorg diri menunggu msg awk sedangkan awk dah pn melelapkan mata di atas katil..sy fhm sgt dah perangai awk tu..sbb tu sy xkisah..

Itu saje yg sempat kita borakkan pg td..selepas mkn dan sblm subuh..xsmpat tnye khabar awk..xsempat tnye keadaan awk di sane..sy harap sumenye baik2 aje..sy doakan kebahagiaan awk..sy doakan kegembiraan awk..semoga awk berjaya dalam kerjaya awak..amin..

Ps: org yg gembira xsemestinya senyum dan org yang senyum..senyum..dan senyum..lame2 dia akan gembira..insyaAllah..



8 comments:

Amni said...

senyum2 selalu... moga2 masing2 bahagia dengan hidup masing2... =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
selamat berpuasa

ainz said...

brutal solo,
waalaikumsalam..slamat berpuase jgk.. ;)

amni,
ye..trime kasih amni..sbb byk bg sokongan..ain mmg bykkan senyum je sekarang ni..insyaAllah dengan izin Allah..ain tetap akan hepi wlaupn tanpa si dia..kita same2 berdoa agar semua org bahagia.. :)

HonEyBuNNy said...

salam...seriously sedih sgt2 baca entry neh...sgt2 touching...n ada gk kena mngena dgn life ila...sedihnya...."sy akan ade bersame awk bile awk perlukan sy..dan sy akan pergi bile awk xmahukn sy lagi.." suka jgk kata2 neh...;-(

Mr Noble said...

betul tu ckp HonEyBuNNy, ada kesedihan disitu. but u remain positive at the end of the entry. way to go ainz! :)

ainz said...

Honeybunny,
Waalaikumsalam..Ila..perpisahan tu mmg menyakitkan..tp percayalah..Allah tu Maha Penyayang..setiap ujian mesti ade hikmahnye..mane tau satu hr nnt kita akan jmpe psgn yg lebih mghargai dan mnyayangi kita..Allah lebih tau sape yg terbaik ntk kita..buat mse ni kita kne byk bersabar.. :)

Noble,
Thanx for ur support..ni blum kawen lg..dh kwen nnt lg byk dugaan..tul x? hehe..

ciK LyndaWawa igUana said...

bagi saya...si dia pun dah berubah...erm..mood sedihlaaa.....
terasa sunyi......

ainz said...

iye..mmg btul kata kamu..dia mmg dah berubah.. :)