Thursday, December 15, 2011

Aktiviti Baru

Dah dua bulan aku mengamalkan bersenam setiap pagi..aku akan peruntukkan 30 minit berjoging sebelum pegi keje..kebiasaannya aku akan keluar lepas subuh dalam 630 sampai 715 pagi..hujung minggu pulak.. kalau aku tak balik kampung, aku akan penuhkan masa aku dengan badminton setiap malam sabtu..walaupun aku taklah terer mane, tapi aku sangat hepi sebab dapat jumpa otai2 yang power..boleh belajar skill n rules yang aku tatau..biase, la..selame ni main pun suke2 je..pastu buat rules sendiri..ahaha..



Untuk menyesakkan lagi aktiviti aku di hujung minggu, aku cari satu lagi aktiviti riadah..dah lama sebenarnya aku tak buat aktiviti ni..last buat pun time kat sekolah dulu..nama pun ahli kelab alam sekitar,kan..hihihi..nak tau ape aktiviti yang bermain di fikiran aku?? HIKING.. hehe...step pertama yang harus aku lakukan adalah mencari member..takde member, tak best pulak kan..teringat ade member hamka yang minat hiking jugak..kenal pun masa futsal dulu..kami berdua kaki bangku..ahaha..rupa-rupanya share minat yang sama.. ^_^ anik pulak memang dah otai dalam aktiviti hiking ni..kalau dia free, dia boleh join kitorang..jadi sifuu..alhamdulillah..member dah ade..insyaAllah ahad ni mula mendaki..wahhhh! excited gile!! XD




Errrr...sejak bila ko berjinak2 dengan aktiviti kesukanan,ni ain...

Ni aku nak cerita, aku mula suka aktiviti mengeluarkan peluh ni baru je dalam hujung tahun ni..mula-mula sebab azam hujung tahun aku nak kuruskan badan..tapi aku tengok, tak kurus2 pon..ahahaha! hampehh...walupun tak kurus, bile beriadah aku rasa badan aku semakin sihat dan ringan..tension pun makin kurang..at last aku beriadah untuk release tension..anganan nak kurus tu, postpone jela tahun depan,yek? hihihi..

Pssst! Bukit Gasing cam best je... ^_^

With Love,

11 comments:

ShahzCudin said...

waa..bgus2..sihatkan tuguh bdn tu penting..dah sibuk ngn aktvt fizikal ni ntah2 dlm diam bdn tu kurus nt..

ainz said...

tula shah...kene tuka nawaitu, baru menjadi..hihi..beriadah sebab minat..bukan sebab nak kurus..yeay!

aliesha kirana said...

wah! rajin benau! AK nak kurus, nak sihat, tp malas beriadah. cmne? hahaha. aduss, kene buang mentaliti xelok ni. nak bykkan senaman jgk. kire simpan utk azam thn dpn la. ehehehe. nak amalkan gaya hidup sihat. chewah!

ainz said...

sy dulu pun tak minat riadah gak AK..tapi bile cuba,cam best pulak kan...huhuhu...nak lagi excited,kene ade mmber..baru seronok! :)

memang ini adalah salah satu azam tahun baru saya..tapi saya start awal..alhamdulillah..bende baik biasanya akan dipermudahkan..btul tak? ;)

nabilah_2908 said...

syok juga yer...lagi2 aktiviti hiking tu..

Ain dah naik Broga Hill...mcm best je tempat tu.. :)

Juliet_iRa~" said...

seronok juga mcm tu..

yg pasti kena istiqomah!heee

:D

ainz said...

Nabilah:
Sy nak try bkit gasing dlu..sbb tu yang paling dekat..broga jauh..kat semenyih..tgk dlu cane nnt.. ;)

Ira:
InsyaAllah..semangat perlu ada.. ;)

ciK LyndaWawa said...

ain nak kawen....hehehehe

ainz said...

Wahhh...wawa nak kawen dah ke? XD

ILA HonEyBuNNy said...

senang cerita ain dan wawa la nak kawin kan..ehhehehhe

ainz said...

Ape ni ilaaaa...kita cite pasal hiking..bukan psal kawen..waaaaa...