Friday, October 28, 2011

Wedding Schedule

29 Oct 2011 - Maziah dan pasangan (Jasin, Melaka)
Maziah satu kelas dengan aku dari tadika sampai darjah 6..ingat zaman tu, kitorang main DoReMi.. Maziah Do, aku Re, Fiza Me..ahahaha...memang lawak bile terkenang zaman kanak-kanak..masuk je alam sekolah menengah, aku masih bersama Fiza..khabar Maziah pulak jarang2 didengari..akhirnya, Maziah yang mendirikan rumah tangga dulu..tahniah sahabat.. :)

12 Nov 2011 - Putra dan Nana (Alor Gajah, Melaka)
Nana kawan sekolah menengah aku..time sekolah dulu suke lepak kat koperasi mrsm jasin sebab mak Nana jage koperasi..lepak2 sambil study biologi sambil usha2 pakwe mrsm..ahahaha..Putra pulak, aku kenal sebab dia tunang adalah Nana..best kawan dengan Putra.. dia sangat peramah dan mudah masuk dengan geng2 kami..susah tau nak cari lelaki yang boleh duduk satu meja, gelak2 dan borak2 dengan member pasangan! ;)


[Putra dan Nana]
Gambar dari SINI

13 Nov 2011 - Abg Razif dan Kak Ju (Bagan Serai, Perak)
Pasangan yang sangat2 sweeeeeeet! Kak ju, akak kesayanganku..rapat sejak belajar di unimap lagi..rase macam baru semalam je study same2 kat library kuala perlis..tup2..kak ju dah nak kaweeeeen...waaaaaaaaaa...sayu je rasa hati.....aku kenal abg razif pulak kat facebook...tu pun sebab selalu usik2 dia dengan kak ju..abg razif sangat sporting! sesuai sangat dengan kak ju..sama2 baik..sama2 kiut.. ;)


[Kak Ju bertudung hijau]
Di kenduri kawen kak Wahida dan Abg Bob

19 Nov 2011 - Faizah dan pasangan (Jasin, Melaka)
Ni..lagi satu budak sengal..tunang takmo bagitau..tiba2 dapat kad jemputan..eee..(memang sepatutnya kita jangan hebohkan pertunangan.. kan3?) Faiz kawan sekolah menengah aku..satu kelas tingkatan 4/5 Alfa..seorang yang sangat peramah dan ceria..siapa pasangan dia?? aku sendiri pun tak pasti..kita tunggu dan lihat je nanti,ye! ;p walau siapa pun pasangan Faiz, aku harap lelaki itu boleh menjaga Faiz sebaik-baiknya.. insyaAllah..


[Nana yang berbaju ungu dan Faiz berbaju hijau]
Gadis2 yang duduk tu masih single, okay! >_<
Gambar dari SINI

20 Nov 2011 - Fadzilah dan pasangan (Merlimau, Melaka)
Aku rapat dengan Dilla masa sekolah rendah..selalu lepak umah dia..makan kat umah dia (ok..tak malu..) pegi tuisyen same2..aku beli kuih mak dia, mak dia beli ayam dari abah aku..mungkin disebabkan parents aku kenal parents Dilla dan Maziah..so, anak pun boleh rapat..pasangan Dilla pulak..yang aku tau..diorang sama2 belajar di Jepon dulu..Dilla tak pernah kenalkan pasangan dia..penah tengok gambar jela..


[Dilla yang berbaju hijau]
Gambar dari SINI

26 Nov 2011 - Suhaidah dan pasangan (Bukit Katil, Melaka)
Aku kenal sue masa kitorang sama2 interview Utem dulu..masih keep in touch walaupun dalam facebook je..dia beria-ia suruh aku datang majlis dia..insyaAllah..kalau takde aral, aku datang..

Perhh...tu diaaaa....berderet-deret..nasib baik minggu depan Raya Haji..kalau tak, gerenti ade kenduri gak time tu..banyak kenduri kat Melaka..so, memang jadi alasan nak balik kampung tiap2 minggu..huhuhu...kesian kat hosmet sebab kene tinggal sorang..ish3..takpe,hosmet..nanti aku bawakan buah tangan untuk ko..

Tahniah aku ucapkan untuk korang semua...aku doakan korang bahagia bersama pasangan masing-masing dunia dan akhirat...
Amin....


PS: Bulan ni ramai member2 sekolah kawen..member2 unimap?? member2 blogger?? bile lagi?? Amni..AK..Nabilah..Wawa..Anik..Hamkha..Fiza..Pini..sila jawab.. XD

With Love,

6 comments:

ciK LyndaWawa said...

tahniah untukkawan2 ain...ain bila lagi?huhu

nabilah_2908 said...

wah..round melaka je la nnti... :)

tunggu Ain dulu la buat kenduri..nnti sy follow lak..hhehehe... :P

ainz said...

Wawa:
InsyaAllah...satu hari nanti... XD

Nabilah:
Lambat,la kalau kamu nak tunggu sy, nabilahh.. ;p

Prince Halilintar said...

banyaknya...biaselah ujung2 tahun ni kan..mmg ramai yg nk kawin..

ainz said...

tula...tunggu turn je,kannn...

aliesha kirana said...

erkkk AK pun ada. hahaah! entah! boleh tak, nak jawab gitu. bagi can ain kawen dl ah. heeh..
byk sungguh kenduri eh. berderet-deret...