Thursday, August 11, 2011

Owh! Taknak Kawen Boleh Tak?

Pagi ni aku terfikir..boleh ke aku berkahwin? bile berkahwin, dah tentu kita akan bawak someone (orang luar) masuk dalam family kita..

Boleh ke someone tu terima siapa aku? siapa family aku? dengan pergolakan dalaman lagi..ade ke yang akan memahami? aras konfiden aku terhadap "kawen" tiba2 di paras yang sangat rendah..rasa tak nak kawen pun ada..

Aku bukan dari family yang senang..bukan dari family yang berpendidikan tinggi..mak ayah pun tahap SPM dan SRP je..buat masa ni aku sorang je dalam family yang berjaya ke menara gading..alhamdulillah rezeki Allah bagi..

Tu belum masuk lagi diri aku yang serba kekurangan ni..tapi itula hakikat kehidupan..memang betul tak semua orang perfect..tapi adakah kelemahan kita dapat diterima pasangan?

Wallahualam..

11 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

nanti2 adala jodoh untuk ain tu..sabo...

ainz said...

Ni bukan masalah sabar,dear..hmm..

sukasuki said...

btol.byk yg perlu di pikirkan. tapi kalo nak cari, mmg kena cari yg leh terima kelemahan kita. dari situ kita dah leh tau keihklasan dia. tp sy pon x berani sgt, sbb semua orang boleh berubah.

aliesha kirana said...

insyaAllah ain akan jmpe org yg boleh terima ain seadanya. kalau dh tersurat jodoh ain, kene terima dgn redha.

family AK pn serba kekurangan ain. jgn rasa rendah diri.. insyaAllah akan dtg seorang yg memahami dan menerima ain seadanya, dan melengkapkan segala kekurangan ain..

ILA HonEyBuNNy said...

insyaAllah..org yg cinta dan syg kita...akan terima kita seadanya...

pasti akan ada tu ainz....

ila pun nak kawin jugak..ehheheh (tetiba gedik)

ainz said...

Fifah:
betul tu..manusia memang senang berubah..sebab tu sy dah malas nak fikir sangat pasal cinta..ade jodoh,baru bercinta lepas kawen..sekarang ni kumpul kawan je ramai2.. ;)

AK:
Thanks AK..nasihat yang best! :) insyaAllah satu hari nanti akan datang 'pelengkap' kepada kelemahan kita..cuma Allah je tau bile... :)

ainz said...

Ila:
yup! kita kene sentiasa bersangka baik dengan Allah..setiap apa yang berlaku, pasti ade hikmahnya..

PS: sape tak mau kawen, cik kak oii..ahahaha! *gedik gak* ;p

ciK LyndaWawa igUana said...

yele..bukan masalah sabo..takut nak terima org luar.....nanti sapa yang ditakdirkan jodoh dengan ain..kena pelajari ain camne...kene tahi sape ain..

syahira ariff said...

eh nnti kawen kan kena berebut plak nk raya rumah sapa dulu
kena berkongsi duit saku kalau berjalan2
*sengaja buat ain makin taknak kawen
muehehehe

ainz said...

Wawa:
Baik,sifuu...sorry..mesej tak terima..area tak berapa nak btul..kene tune balik..huuu...thanks anyway.. :)

Syira:
nakal,yeee...cubit nnt baru tau.. ;p

nabilah_2908 said...

jika dia mahukan kita...dia juga harus terima keluarga kita... :)

byk2kan lah berdoa...moga dikurniakan suami yg baik dari segala hal... :)