Tuesday, August 16, 2011

Kek Lapis Part I

Wahhh..pagi2 lagi dah sahur kek lapis sarawak! Sangat sedap, okeh! terutamanya yang ade asam..memang feveret aku! disebabkan kek lapis ni rasa dia 'berat', biasenya aku akan potong nipis2..letak dalam freezer..pastu barulah boleh menikmatinya...perh!

Cane aku boleh dapat kek ni?? hurm..dalam awal ramadhan hari tu, Amni ada tanye aku..nak kirim ape-ape tak dari sarawak..dia nak mai kL..nak shoping raye katenye..gambaran kek lapis terus menyelinap masuk dalam otak aku..ahaha..dah tak tunggu dah..terus pegi bank in duit! ;P

Tak tau la sejak bile aku suke sangat kek lapis sarawak ni..kalau kita tengok kat pasaran, macam2 warna n corak! Sangat kreatif, la orang sarawak ni..tabik spring,la kat korang! bukan corak je yang buatkan kek ni special..rasa dia pun tak ketinggalan jugak..sangat sedap!

Terima kasih sangat2 kat Amni sebab sudi bawak berat-berat dari jauh..lepas jugak kempunan nak makan kek lapis sarawak..bukan tak mau beli kat semenanjung ni..kadanag-kadang kene tipu..rasa dia tak same dengan kek lapis yang memang datang dari sane..

PS: Korang suke tak cam aku suke? Heee..

Yummy!

9 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

suka2...tu ka..kek lapis lau kat cne xmacam di sana...

kawan ila pun selalu bawa...macam2 warna warni....sedapp tu..

ainz said...

Kan..kan..kan..sangat sedap! ;)

eik`S noName said...

cube ain gi kat blog esyad balik...chacked ade xain kne TAG...cek baek2 ye &&

Aida Azryn said...

teringin nak makan kek lapis. :(

ainz said...

Esyad:
Jangan cakap sy pun ditag skali..aduhh! Baru bersuke ria nak larikk..hehe..

Aida:
Kalau teringin sangat, beli je kat sini..asal dpt lepas kempunan..huhu

nabilah_2908 said...

tak bape suka...sikit2 tu boleh la.. :)

aliesha kirana said...

teringin nak makan..xpenah rasa lg ainz..so xtau rasa die cmne..heheh

sukasuki said...

jauh nya amni datang nak shopping raya. ke nak jumpa tunang tu?hehehe.
gurau2..xpenah lagi makan yg dari sarawak. teringin pulak.

ainz said...

Nabilah:
Hee..takpe..nnti cuba lagi.. ;)

AK:
Beli kat sini pun dah ok,dear kalau nak rase.. :)

Afifah:
Sambil menyelam,minum air..hik3..