Wednesday, August 31, 2011

1st Raya 2011: okay! aku demam..

Aku tetap rasa raya tu meriah setiap tahun walaupun ramai je yang cakap hari raya semakin 'dull'..seperti tahun2 yang sudah,acu akan sediakan pelbagai juadah di pagi raya..rumah acu akan menjadi tempat persinggahan banyak family pada satu hari raya..family aku pun tak ketinggalan..

Dari malam mantai lagi aku dah tak sedap badan sebenarnye..adeh..sampai je di umah acu pagi raya semalam.. kebanyakan 'anak-anak acu' yang balik umah masing2,turut demam..aik?? kami tak plan! waaaaa..dah nak demam nak buat cane..rindu acu kot! Bak kate adik aku.."Baru sehari,long!" Ahaha..nak buat cane..kami tak mintak pun demam berjemaah..

Tak sedap badan pun,aku tolong gak acu sampai petang..malam tu, bersiap pergi ke rumah pakngah pulak (sebelah mak)..setiap tahun schedule family aku tetap same..aku je yang suka suki ubah2 schedule..huhu..

Balik dari rumah pakngah..aku dah tak larat..badan aku makin panass..mungkin penangan nasi hujan panas umah pakngah tadi.. :S

Pagi ni aku dah ok! Boleh sambung raye lagi..cayok2! :p owh! lupa..harini ade reunion dengan budak2 sekolah..sangat tak sabar!!! 3u1 jangan terkejut..aku 3Ugama1 dulu..amik arab lagi..wahahaha! *tu pun nak mention kat sini* biarlaaa..lalalala.. :p

PS: takde WW harini..malas nak cari gambar..sambung WW minggu depan,kay! :)

PS2: takde mood nak merdeka..orang nak raye,la.. :p

PS3: blogger masih sunyi..sibuk beraya la tu..take care,yup!

With Love,

12 comments:

hafrawiey ozakawa said...

k.ain same la kiter..quite sakit gitu...btw...tetap hepy...


http://hafrawiegeek.blogspot.com/

Aida Azryn said...

aida sambut raya 3 hari je. haha.. now pk pasal assignment plak... adeh.. huuuuu.. =.=

love tia... said...

ala cian nye die... tp seronok kn raye ramai2 :) ase demam pn blh ilang

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat hari raya ain..mintak duit raya!meh..meh....

nabilah_2908 said...

tahun ni...mmg ramai yg tak sihat time raya.... :)

and...mmg tk meriah..lagi2 bila balik JB..sbb Mak Long & Mak Teh tak balik raya..so geng2 kecoh tak de.. :)

aliesha kirana said...

alalaa ciannyee..rajin benau blogging time raya ni eh..hehehe

ainz said...

Hafrawiey:
Haruslah hepi kalau dah bersama family..kan3? ;) salam berkenalan, neway!

Aida:
Adat student memang begitu..sabar lah...

ainz said...

Tia:
sejak bile ko ade blog,nih..ahaha!memang hepi sangat2! tapi kejap je..dah kene balik PJ..aih!

WaWa:
Dari FB sampai ke sini kamu mintak duit raye,yeee... ;p

ainz said...

Nabilah:
Patut la kamu cakap raye tahun ni tak berapa nak meriah..huuu..tula..musim demam raya sekarang ni..

AK:
type pkai notepad kat hp je, AK..pastu copy n paste kat blog..hehe..xde la melayan sangat..biase kalo rase nak tulis,tulis je.. ;)

love tia... said...

haha agak ko x th ker ak ad blog... but awy... bes ape... wlaupn kjap kn... huhu :(

ainz said...

dah ko tak bagitau...cane aku nak tau..ahaha! blog ko jiwang sangat..tatau nak komen ape.. ;p

ILA HonEyBuNNy said...

la...ain demam raya pertama? cianya..

skrg sambung ila lak demam...hehe