Wednesday, July 6, 2011

Tak Cukup Kaki dan Tangan

Aku harus menyiapkan UAT Script aku..bersemangat! huhu..baru semalam bos bagi kerja..dia mintak hari ni..owh! Nasib baik dia mintak separuh je..lagi separuh dia nak lusa..padahal UAT dengan client minggu depan..takpe,la..kerja jangan bertangguh...

Aku sangat banyak kerja minggu ni..berserabut dengan test system dan UAT Script untuk Phase II di CPOC ni..lepas ni user guide pulak..dan lepas tu pulak UAT untuk projek Kettha..wahhh! kaye company aku..

Alhamdulillah tahun ni company aku sangat banyak dapat projek..tapi malangnya engineer tak cukup..termasuk aku, kami bertiga je Application Engineer kat sini..ade sape2 yang berkelulusan ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan komputer dan sedang mencari kerja..berminat? sila-sila la email aku: norain [at] starvisionit.com

Sempat lagi nak promote.. ;p tapi ni bukan main-main..kami memang kekurangan staff memandangkan projek makin melampau2 banyaknye, kami bertiga sampai tak cukup kaki tangan buat keje..macam semalam, aku sempat lagi tengok projek E-idaman time berserabut dengan projek CPOC ni..huu..multitasking sungguh!



PS: Bila fikir balik..bagus jugak banyak kerja..takde la aku buat keje sia2..fikirkan si dia yang tak pernah fikirkan aku..kan..kan..kan..hurm..

[ UAT: User Acceptance Testing ]

Can work under pressure,

10 comments:

sukasuki said...

ada nk pakai admin x? hehehe..tiba2...

nabilah_2908 said...

err...xde kelayakkan..kalau tak..mau gak cuba2 nasib...hehehe.. :)

tul juga tu Ain...bila sibuk xde la fikiran merewang ke tmpt lain.. :)

take care dear..!! (^_^)

ainz said...

suka:
admin takde 0,dear..kami tak ramai..so,admin sorang dah mencukupi..tapi payroll nye orang ade 0.. ;)

nabilah:
thanks, dear..take care too.. ;)

sukasuki said...

k.ainz : payroll?sy lemah kira2. ngeh3

aliesha kirana said...

wah gigih bekerja..bagus2 ain..heheh..teruskan smgt. AK xleh work under pressure kot..cpt menggelabah..hahaah

HonEyBuNNy said...

betul tu..kalau dah pk...xdak masa nak pk hal-hal lain tau...negh3...

Aida Azryn said...

hehe.. sila busykan diri anda dengan perkara berfaedah. :D

ainz said...

suka:
huhu..kalau berminat, cepat2 bagitau,k.. ;)

AK:
sy pon gelabah gak ni..tapi boleh rileks lagi..ahaha!

Ila:
Betul3.. ;)

Aida:
Thanks.. :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
sudah update rupanya blog ni..sudah kerja..teruskan

ainz said...

waalaikumsalam..

yup..baru je aktif balik..mengisi masa yang lapang supaya takde masa lapang..hohoho! thanks menjenguk.. ;)