Monday, June 20, 2011

Gangguan!

Ni bukan kisah gangguan makhluk halus..harap maklum.. ;p

Ya Allah...

Kenapa lah orang yang ditunggu,tak kunjung tiba..orang yang tak ditunggu datang mengganggu kita..sangat-sangat merimaskan..lelaki yang mengganggu aku itu adalah suami orang..dah pun bergelar seorang bapa..owh!

Satu ketika dulu, aku pernah berkawan dengan lelaki itu..aku memang anggap lelaki itu sebagai seorang kawan..tak lebih dari tu..masa tu, macam-macam dia mengadu..kononnya isteri dia selalu buat hal.. family isteri dia tak sependapat dengan dia..as a friend,aku dengar je..nak bagi pendapat tu, aku tak mampu..

Akhirnya,satu hari..lelaki itu bagitau aku yang dia sukakan aku..padahal time tu isteri dia tengah mengandung..sejak hari itu, aku langsung tak layan mesej lelaki itu..langsung tak angkat call lelaki itu..aku bukan jenis suke kacau rumahtangga orang..

Lebih kurang setengah tahun aku tak layan..suatu hari lelaki itu mesej aku..aku jawab.. kononnya aku dah lupakan hal lama dan dah pun maafkan dia..aku harap sangat yang dia dah tak fikir lagi hal yang bukan-bukan tu..

Tapi sangkaan aku salah..sejak hari aku reply mesej dia, lelaki itu tak abis-abis kacau aku..sampai aku rase lemas.. hampir setiap hari dia mesej aku..dia mengadu yang family dia ade problem..who care?? takde kena mengena dengan aku..aku tak faham kenapa lelaki itu nak libatkan aku dalam hal peribadi dia.. sori..aku sangat-sangat tak berminat..

Entri emosi harini..mintak maaf kalau buat sapa-sapa terasa..takde niat pun nak aibkan sapa-sapa..hanya ingin meluahkan perasaan..


Memang suratan aku begini..

3 comments:

nabilah_2908 said...

lelaki mcm tu mmg tk perlu di layan...

kesian anak bini dia... :(

biar la dia ganguu...bila tgk xde respnd dr ain...lama2 nnti dia berhenti juga...sakit laki tu...huhu..

ainz said...

hurm...lepas ni jangan harapla saya nak reply mesej dia..hurm..dia patut bersyukur dia dah berkeluarga.. appreciate apa yang Allah dah bagi pada dia..

PinQib said...

tsk., annoying betoi llaki camni... mcam budak3 manjer