Saturday, March 12, 2011

Monolog: Dilema Terjawab Sudah

Harini..

Hari terakhir aku di sini..di sini? yup..di melaka.. akhirnya aku terpaksa keluar dari melaka untuk mencari rezeki..untuk menimba ilmu..

Perasaan : sangat sedih..

Betul ke jalan aku,ni...haruskah aku terus menunggu peluang pekerjaan di sini..yang entah bila boleh berpeluang..atau aku terus pandang hadapan..meneruskan perjuangan hidup aku..

Haruskah aku tinggalkan melaka? tinggalkan sahabat2 baik di parkson? tinggalkan family sekali lagi..yang entah bila lagi aku akan balik menjenguk mereka.. kalau di sini, setiap kali cuti aku mesti akan ke kampung..hmmm...

Dah tak ada masa lagi untuk aku berfikir..aku harus pandang kehadapan..

Aku harap, segala yang aku korbankan berbaloi..aku harap aku kuat di sana..aku harap officemate aku boleh menerima kehadiran aku..aku harap mereka tak lokek ilmu untuk dikongsi bersama..



Aku harap...impian aku akan tercapai..

5 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
dah nak kerja ya..ke mana tu..yong
gua doa semoga ok semuanya

nas said...

salam.. ain.. lama xdengar citer... miss u la :)

Amni said...

wah... dah dapat kerja la ni ek? all the best dear...=)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

update

Along Tapa said...

gila betul...apsal aku tak dapat link pergi blog ko lagi ek..

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - BOHSAN TAHAP GUANO!