Friday, November 12, 2010

Mtest

Salam Jumaat..

Esok ain ade Mtest..huuu..Mtest lagi..entah berapa kali ain nak pegi, daaa..yang ni kali ke-3..dua kali sebelum ni, ain failed..waaaa...tapi tak mematahkan semangat ain untuk terus mencuba..

Sebelum ni ain ambik subjek math..mungkin banyak sangat saingan..so,kali ni ain try amik subjek kemahiran hidup pulak..mana tau kot2 ade rezeki kat situ.. :)

Orang kata, Kpli ni susah nak amik orang perempuan..mereka nak lelaki..sesungguhnya dah melambak cikgu perempuan di luar sana..lagipun, time Mtest ni pun..dalam satu kelas ade 2,3 orang je lelaki..yang lain sume perempuan..mgkin sebab tu peluang lelaki ni cerah..sejauh mana kebenarannya..ain pun tak tau..tak salah mencuba..walaupun peluangnya agak tipis.....

Ain suka mengajar budak sekolah..sebabnya skop pelajaran tu kita dah master..kita boleh ajar n bagi tips2 memudahkan student kita menjawab soalan..kalau mengajar budak u,memang tercengang2 jugak la..kita kat u dulu main2..payah nak ingat balik sume fakta2..nanti buat ajaran sesat pulak..

Dalam banyak2 bahagian dalam ujian Mtest ni, yang paling sengal ain rase bahagian analitikal..memang pening lalat,la lepas jawab..sape2 yang pernah menduduki ujian ni, memang tau la cane peningnye..huhuhu..pening2 pun,kene jawab jugak,kn?layankan aje la...

Sape2 yang bakal menduduki Mtest esok,ain ucapakan semoga berjaya..buat yang terbaik..bila dah jadi cikgu nanti, kena semangat! jangan buat keje ala kadar..nak balik cepat je..buat keja dengan hati yang ikhlas kerana Allah..sesungguhnya tugas mengajar adalah tinggi di sisi Allah..


Selamat pagi, cikgu!

12 comments:

nabilah_2908 said...

sama macam Amni la yer...dia pun ambil Mtest ;)

good luck Ain...mana la tau kalau ada rezeki..dpt jd Cikgu Ain...hehe..(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CHEATING IN EXAMS

Amni said...

saya amik prasekolah.. boleh plak boss cakap, sangat sesuai. hahahah... kelakar je... saja je nak kenakan orang...

pssttt... thanks nabilah...=P

ainz said...

Nabilah:
Thanks,dear..

Amni:
Huuu...prasekolah..btul ckp bos kamu..memang sesuai! ;p

mR.sYaH said...

semoga ain berjaya yerk... :D

ainz said...

Thanks,syah.. :)

HonEyBuNNy said...

good luck ain.........wat lek lok..sehabis baik...hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

good luck..tak reti jawab mgs org..nanti org bagi jawapan..hehe

ainz said...

Ila:
Thanks dear..

Wawa:
Huhu..xsempat pun nk msg,dear..stgh jam je 1 buku.. :p

Pencacai Alim said...

slamat2..ko goreng je apa yg patut

nas said...

erm...ader 2 orang blogger yg aku tau yg amek mtest....gud luck ea ain n cik tom (kalau kenal la)
mmg peluang perempuan amat 50-50 coz lelaki mmg sikit sangat,kene bersaing sama sendiri...

Lagu 90an best lagi lahh!!

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

saya pun dah 2 kali ambik Mtest utk KPLI ni, tp failed jugak..mmg ada dgr kata nak ramai ckgu lelaki, tp yg saya hairan pasal apa saya yg lelaki ni pun xdpt juga join KPLI? apa kriteria yg dipertimbangkan utk masuk KPLI tu?? ada some info yg mungkin semua org kurang jelas kat sini...peluang jadi ckgu tu mmg luas tp xtau la pasal apa ramai yg xdpt...

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

ainz said...

pencacai alim:
thanks.. :)

nas:
hurm..tau xpe..sbb tu kebarangkalian laki nk dpt kpli senang..

blade edge:
ain pun xpasti,la kriteria camne yang derang nak sebenarnya..ain xpernah sekali pun dapat interview utk kpli ni..ni kali ke3 ain amik..hohoho...sgguh sadiss..