Wednesday, November 3, 2010

Kenapa.....

Sedihnye...sedih..sangat2lah sedih..dan moody..dan tak lalu makan..dan tak nyenyak tido..dan rase putus asa..dan..dan..dan..sebab:

1) Tak berjaya mendapat kerja di Infineon..
2) Tak berjaya mendapat kerja di Utem..
3) Tak berjaya mendapat kerja di Cyber..
4) Tak berjaya mendapat sebarang kerja sampai bulan 11..
5) Mengenang nasib..umur dekat 25..tapi keje pun idak lagi..
6) Mengenang nasib..umur dekat 25..tapi sebiji harta pun tak de lagi..
7) Mengenang nasib..umur dekat 25..simpanan dalam bank pun ciput je..
8) Mengenang nasib..umur dekat 25..hutang ptptn pun tak setel2 lagi..

Alahai..ain2..kenapa kamu ni..kenapa orang tak berminat ambik kamu kerja..kenapa..kenapa..kenapa... :'(


Nangis je kamu tau..

11 comments:

nas said...

eh..yeker semua xdapat lagi ain..so sad la..isk3.....aku harap2 Allah mudahkan rezeki kamu ain..jangan mengalah!!!!

Amni said...

belum ada rezeki la tu dear.. mungkin usaha masih kurang.. doa mungkin perlu tambah lagi kan? ujian ni.... lebih kurang je nasib kite.. huhuhu

nabilah_2908 said...

sabar lah ain...belum rezeki kamu lagi..

jgn putus asa yupp...usaha la lagi.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAH NOMBOR

little black dress said...

salam..
kakak ainz..
sabaq na,,
rezki anda blm smpi lg 2...
byk2kn doa...'
Allah tahu ape yang terbaik untuk hambaNYA...
=)

ainz said...

nas:
yup..sume xdapat..sangatlah sedey...

amni:
insyaAllah..mungkin ade kerja yang lebih baik untuk ain..sape tau..trezeki Allah bagi ade dimana2..kan.. :)

nabilah:
rase sedih sangat sbbnye byk sgt interview,tapi satu pun xsangkut.. :(

fyqa:
insyaAllah..thanx,dear..

Along Tapa said...

ainz2...sian dia...orang tua-tua selalu pesan...kalo benda yg kita nak tu tak dapat, mesti ada benda yang tak best kat tempat tu tapi kita taktau...

mana tau lepas ni ko dapat offer lagi best dari tu..kita taktau kan~~~

Gorengbaek - Amarah itu api

Hangit habis dah - Fakta tentang kentut

Anna Boleyn said...

sabar tau. bukan rezeki nak kerja kat situ. ada lah hikmahnya tu. jangan putus asa tau. jangan sedih...huhu.

ainz said...

Along tapa:
Tula...cian aku,kn?pekate kalo ko bkk company,pastu aku keje ngn ko..ahahaha...

Anna:
Thanks,dear..

PinQib said...

alah. berdoa la.. ngan ALLah. mesti ada punyer. lg pun 25 is still a long way to go beb ^^

ainz said...

Yeah!masih jauh lagi perjalananku..menuju mase depan yang cerah..

ciK LyndaWawa igUana said...

saya pun lum keja lagi...