Monday, October 25, 2010

Tag dari cik WaWa

Salam..

Selesai sudah drama bersiri ain..panjang betul ceritanya..sampai 5 episod..cam biasa ain melepaskan geram kat sini sampai ain puas hati..huhu..thanks sebab sudi menemani ain..korang memang best,la..heee..ok..pagi ni ain nak jawab tag dari cik WaWa..


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup kamoo?

Semestinya my lovely bb..ia adalah segala-galanya bagi diri ain..dengan bb, ain boleh bersama sahabat waktu susah dan senang..ain boleh mengadu di blog..dan tugas utama my bb sekarang adalah pengubat bosan ain di customer service counter dan mengeratkan relationship antara saya dan awak! ngeeee..jangan marah, aaa.. ;p


2. Benda yang terakhir kamoo beli guna duit sendiri?

Balik dari kerja semalam, terus bergegas ke Jusco..rembat megi sepaket..megi tomyam..ingat nak beli ruski..tapi tak jadi..teringin sangat jenama maggi yg berwarna purple tu..takde sebab pun..


3. Di manakah tempat kamoo ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?

Ingat nak buat kenduri doa selamat,je..boleh, kan?


4. Adakah kamoo sedang bercinta sekarang?

Bercinta? Yup..semestinya..semua orang pun tengah bercinta..bercinta dengan Allah..dengan diri sendiri..dengan keluarga dan sahabat handai..apelah ertinya hidup tanpa 'cinta'..


5. Berapa lama kamoo akan mencintai kekasih kamoo?

Ape maksud kekasih kat sini? gerek? balak? boyfriend? teman lelaki? Kalau itu soklan ini maksudkan..ain tak boleh bagi jawapan..sebab ain takde 'kekasih' pun..cinta pada lelaki ain akan curahkan hanya pada suami..


6. Novel/ buku/ majalah yang terakhir kamoo beli?

Memang lama sangat tak beli buku disebabkan kepokaian yang melanda..ni dia yang terakhir ain beli:

Novel : Syabab Musafir Kasih
Buku : Tak ingat..sebab dah lama tak beli buku..dapat je gaji, nak beli buku Bercinta Hingga ke Syurga..amni rekemen..hee..
Majalah : Dara.com..untuk menghilangkan rasa bosan di dalam bas..


7. Apa nama penuh kamoo?

Malu la pulak nak letak nama penuh kat sini..haih..


8. Antara mak dan ayah mana yang kamoo lebih mesra?

Ain lebih mesra dengan Acu..hehe..ke situ pulak..kalau mak n ayah..takde yang terlebih atau kurang..dua2 sama je.. :)


9. Adakah kamoo basuh baju sendiri?

Kalau kat rumah, pakai washing machine je..kat rumah sewa, ain akan basuh pkai tangan..ape yang penting? Bau downy yang segar! wahhhh...suke downy..


10. Bila tarikh  lahir kamoo dan kat mana kamoo sambut tahun lepas?

DOB ade kat sidebar,kan..hari2 korang tengok,kan...tahun lepas, tak sambut pun..ramai yang wish..dan malam tu awak call..wish my birthday..thanks..esok tu mak ajak makan kfc..ahaha..cam budak2..kira ok gak tu,kan..hehehe..plus..ade sorang sahabat nyanyikan lagu bithday utk ain malam tu..sweet,kn?ngee..


11. Bagitahu tiga perkara tentang orang yang tag kamoo?

:: cik Wawa sangatlah kiut..dia sedang berbahagia bersama arjuna nya..how sweet..semoga terus bahagia hingga akhir hayat.. ::

:: cik Wawa miak sarawak..ajar mek klaka sarawak,k..memang teringin nak belajar bahasa mereka yang unik..banyak belajar di blog Amni..hehe.. ::

:: cik Wawa suke makan aiskrim..nak mintak dia belanja kalau ade rezeki ain ke sarawak.. ::


12. Lima blogger yang kamoo nak tag:

Sape yang rajin menjawab tag, ain tag kamu..k? yeah..anda semua ditag..suka suki je tag semua..org mintak 5 jek..haiyak.. ;p


Selesai menjawab tag..

6 comments:

nabilah_2908 said...

wah....bagusnya nk buat majlis perkahwinan dgn doa selamat je.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKAN BAKAR

ainz said...

itu kehendak ain..kalau kehendak mak ayah nak lebih dari tu,kita ikutkan aje..ade mak ayah yang pentingkan adat,kn..mcm bersanding ape sume..klau derang xkisah xbersanding, ain lg suke!hee..

d_tieah said...

Dah pernah jwb tag ni..
Hehe..
Dan sy dengan besar hati tag awk..
Ngee.. :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

13. adakah kamu punya hubungan dengan bloger itu?

Along Tapa said...

haha...mok blaja klaka swak ka??tieah ya ad...haha...nya miak swak bah...lalalala

orang nyanyi kat ko masa besday??waahhh...apa kata ko dgr lagu tu khas untuk geng2 jiwang kat blog aku lak.. :p

Gorengbaek - Lagu Demo - wajahmu dan hatimu

Hangit habis dah - Apa??suka ati aku la nak tak puas ati pun..

ainz said...

d_tieah:
Yang dah jawab,xyah jawab lagi,k? :)

Brutal solo:
Blogger yg mane satu?wawa,ke?ape lagi..kwn,la..huhu

Along tapa:
Pe kate ko je ajar aku..ko pun cm dah power je kan?hehe..

Okeh..aku dgr nnt.. :p