Friday, October 22, 2010

Lamaran Part I

Salam..

Kisah ini berlaku pagi semalam..

Lambat pulak cashier room ni nak bukak..haiyak..tunggu punya tunggu, tiba2 masuk satu panggilan..

Dia : Salam..ain..tengah buat apa?
Ain : Waalaikumsalam..tengah nak masuk keje ni..ade ape hal?
Dia : Boleh ganggu kejap tak..nak cakap sikit..
Ain : Boleh..tapi takleh lame..saya tengah keje ni..
Dia : Ok..saya ringkaskan,la..no1, ain sekarang ni ade boyfren lagi tak? single lagi?
Ain : (aik? awat tanya aku single ke dak, ni..semacam ja..tak penah2 dok tanya..)
Ain : Aaaa...saya single lagi..kenapa?
Dia : Ok..bgus2..yang no2..saya ada sorang kawan ni..memang rakan baik saya...sejak dari u..dok kampus sama2..kami rapat sampai sekarang..memang dah kenal hati budi dia macam mana..dia memang baik..
Ain : Ok...
Dia : Dia dulu ada isteri..isteri dia singaporian..memang jarang2 balik rumah..dia memang tak dapat kasih sayang seorang isteri,la..
Ain : Ok..
Dia : Dia ada anak..anak dia sume dah besar2,la..paling kecik pun 9tahun..pasal mase depan,ain jangan risau..dia memang kaye..bisnesman..ade company sendiri..company dia memang kukuh...dia tinggal kat johor..
Ain : Ok..
Dia : Ok..no3, dia nak gambar ain..boleh mms pada saya,tak? nanti saya mms pada dia..
Ain : Hurm..nanti2 la ye..saya tak boleh nak fikir sekarang ni..huhuhu..
Dia : Alaaa...bagi gambar,je...kenal2..bukan nak suruh kawen terus..hehehe...
Ain : Huhuhuhu...nanti2 la saya bagi, k? saya dah lambat ni..nak masuk keje dah..k..bye..salam..
Dia : Ok bos..jangan pikir lama,tau! hehehe...waalaikumsalam..

Terkedu ain kat situ..tiba2 terbayang muka acu..terbayang muka awak..aih...pegi kaunter..dah lewat ni..en afiq pulak yang kene tunggu ain..hati ain betul2 tak senang..aiii...ain nak bagi tau...ain nak bagitau dia jugak! tak tau la kenapa hati ni meronta2 cakap camtu..


Bersambung...

9 comments:

Amni said...

wahhhh.... terima je.. ekekekkekek....

pada saya, yang penting agamanya dulu.. duit boleh dicarik... kalau kaya t senang nak pasang lebih dari satu, haru jugak tu.. hoho

PIDUT ASiS said...

ala..bersambung la pulak..tengah sedap2 baca ni..hehehe..

Post Terhangat...

Dibakar Kerana Muslim Atau Orang Asing?

nas said...

adesss...ader sambungan plak drama bersiri nih..hehehehe..perh..lelaki yang nak berkenalan ngan ko dah berusia tuh...huhu...mst ain xnak kan? hehehe

ainz said...

amni:
hurm..kdg2 org yg ade agame pun cari lain..ain rase cm dah serik..tp kawen tu sunat muakat..sunat yg dituntut..so,xbleh la ckp xnk kwen..huu..

pidut n nas:
tunggu....

nabilah_2908 said...

ok..ok...sambung cepat... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CERITA APA TU ?

Along Tapa said...

jangan terima!!!nanti aku melepas!!!haha

Gorengbaek - Benda-benda yang Along pantang masa makan

ainz said...

nabilah:
dah sambung..hehehe..

along tapa:
sengal,la ko..ahahaha...

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh..org singapore tu..
ececeh..
ada peminatg luar negara dia....=)

ainz said...

Huhu..wife dia yg org singapore..dia nya org johor..