Friday, September 17, 2010

Seoul Garden

Salam 1Malaysia,
Semalam hari cuti umum..so, ain n family bercadang berjoli dan perabihkan duit raye..ahaha..korang nk tau ape program terbaik dalam banyak2 program yang kami buat hari itu?

Makan sampai tak bleh bangun di Seoul Garden

Sebelum raye lagi kami dah merancang..tunggu mase je..kitorang plan nak bersantap beramai2 di Seoul Garden; Mahkota Parade Melaka..budak2 ni memang suke sangat makan kat situ..sebabnye?boleh melantak berape banyak yang diorang nak..kalau tanye pendapat ain, hurm..ain tak berapa nak suke..sebabnye ain pegi pon makan sikit je..RUGI..tapi family punye pasal,kan..ikutkan aje la.. ;)

[Kiri: Bakar ayam..yum3..acu tengah fikir ape nak makan..hehe..]
[Kanan: Makan sampai tak pandang camera ye bang?]

[Tu dia suap menyuap..]

[Minum sampai kembong..]

[Muka kenyang......tapi sumbat gak..hik3..]

Lepas makan, kami sume merayau ke Jusco Aeon Melaka ..target kami di sana adalah kedai jepang yang baru je kami jumpe..kedai ni tersorok di pelusuk Jusco..aritu kebetulan park kereta kat atas, so turun tangga baru perasan kewujudan kedai yang menarik itu..kedai tu bernama DAISO..punyelah banyak Acu borong kat sane..ain hanye menjadi pemerhati sahaja..hik3..

 [Pelbagai jenis barangan Jepun yang hanya berharga RM5 boleh dirembat di Daiso]

Kesimpulan : Rancangan kami untuk perabiskan duit lepas raye telah berjaya..mission accomplish..

Moral of the story : Makanlah sebelum lapar dan berhentilah sebelum kenyang,ye kawan2..hik3..


Hati yang gumbira,

12 comments:

Anna Boleyn said...

erkk..agak-agak kat jusco lain ade tak kedai daiso tuh. mcm berminat nk g tengok tengok. mcam best jek. :)

p/s : jom datang blog anna boleyn tengok header and layout baru. Okay tak??? ke..lambat loading? :)

Ashraf[systemdown] said...

haha...ske3..melantak sampai kenyang...
xleh jln lagi..zzz...

nabilah_2908 said...

best eh soul garden tu..biasanya lalu kt depan je..tk tergerak lak nk try makan kt situ..huhu.. :)

bagus sngt..semalam sy di tesco..ain lak di jusco..sebelah menyebelah jer..hehehe.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
RAYA PART 2

ciK LyndaWawa igUana said...

mana duit raya untuk saya..hah??

Amni said...

Wawa emosi..=P g umah kmk bok dapat duit raya.. hehe..

Steambot eh? sedap.. tapi rugi jugak kalau bawak saya makan.. hehe.. macam nak balik je hujung minggu ni.. haih...

eik`S noName said...

owh...doh ajop gok esyad skali...ahaks

ainz said...

Hanna,
ain dah tgk layout baru kamu..dah drop comment kat sane.. :)

Ashraf,
ko la yg makan paling banyak! :P

Nabilah,
biase la tu..kecik je melaka ni..p mai p mai tang tu gak..hehe..

ainz said...

Wawa & Amni,
tau xpe..wawa emosi..hehe..nak duit raye, datang la umah ain..insyaAllah dapat.. ;p

Amni,
ain pn nk jgk!balik je kalo rase nk balik,dear.. :)

Esyad,
kamu jauh..terengganu,kn..cane nk ajak..heee..

Mr Noble said...

2 hari lepas baru pegi daiso, tp bukan kat situ, daiso kat tmn bukit indah, jb :D

ainz said...

noble,
owh..yek?kamu bleh la bgtau hanna..ain xpasti mane lagi cwngan daiso..

HonEyBuNNy said...

amoiii makan sakan neh...~~~sukanya brgn jepun tu....mesti mau beli manyak2..hiih

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

makan makan tak ajak pun