Thursday, September 16, 2010

Lebaran Bersama Schoolmate (Part III)

Rumah Faiz

Faiz dah tembam..wahahaha..itu yang terlintas dalam hati ain bile berjumpe dengan dia..(sorry faiz..tembam2 pon,ko still kiut,ok?) rumah dia meriah btul..penuh dengan anak2 buah..(ko bile lagi..hehe..) last ain jumpe Faiz lepas matrik..mase tu hari raye jugak..sampai2 je kat umah dia, dia menghidangkan kami mee goreng..perut memang dah penuh ni..disebabkan tak mau kecik kan hati tuan rumah, kami sumbat jugak,la..Faiz sekarang ni keje kat tnb..best2..dia ajak ain apply kat sane jugak..tapi..hurm..biase la ain ni alergi dengar perkataan 'KL'..huuu..dalam hati ni cakap..'hurm...nanti2 la dulu...' ;p
[Edited: Beraye di rumah Faiz bersama Pini ,Nana n Pijot pada keesokan harinya..]
Nana (baju purple), Faiz (baju hijau), Pini (baju putih) dan Pijot (tudung krim)

Rumah Dayah

Rumah terakhir yang kami bertandang ialah umah Dayah yang terletak berdekatan dengan kampung ain iaitu simpang bekoh..aih..memang dah lewat bebeno,ni..bajet balik sebelum maghrib..tapi terpakse maghrib di rumah Dayah..siapa dayah?hehe..ain satu kelas dengan Dayah dari form 1 hingga form 5..dia jenis pemalu sikit..so,kalo borak2 pun,bende2 yang skema je..hik3..sekarang dia bekerja sebagai Pegawai Pemakanan kat Pejabat Kesihatan Jasin..waahhhh....ni kira tahap tertinggila antara kami..dahla keje ngn gomen..pastu keje kat kampung pulak tu...fuuyoo..kira Hairani dah jatuh ranking no2.. ;p

[Dayah yang semakin slim shady..huhu..]
Time ni Hairani dah balik..

Dalam pukul 8 lebih baru ain sampai ke rumah..tu pun sebab umah sekangkang kera je dari umah Dayah..tamatlah sudah cerita untuk satu hari...koramg rase ade ke takde sambungan beraye kami di hari yang lain pulak?hurmmm...ain sendiri tak pasti..yang pastinya, kami semua akan bertemu jugak walau jauh mane pun kami merantau..sebab? kami semua satu kampung, daaa...Melaka Maju Jaya..heee...

Mood: balik dalam keadaan kekenyangan sampai takle bangun...nasi umah Dilla, mee rumah Faiz n Dayah..

P/S: Korang! bile nak merayau lagi?sebelum korang sume balik, jom a beraye lagi...huuuu...


Beraye sakan,

17 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

macam kenal je beliau bernama faiz kat atas tu..
cam familiar kot....

hehehehe..

bestla korang beraya..
baca entry baru saye ye...

ciK LyndaWawa igUana said...

nak sambung pe?
sy lom balas mgs dia!!!!!


hahahaa..
saya jahat!

ciK LyndaWawa igUana said...

lum setel...

saya lum balas!!!

hahaha..
mohh kita tunggu mgs seterusnya...

tengok apa tindakan dia..

hahaha

ainz said...

correction,wawa..

moh kita (salah)
moh kite (betul)

eik`S noName said...

uuhhu,...best dah jalan2 makan2 free2..kah2...esyad pom camtu gak...sampai kne warning kat umah...
pagi tido...petang jalan..malam bejage*BW*...har2
kne meleter dah...

nas said...

jap2....melaka tu kat mane ek???
hu3...lama tak singgah blog nie ainz...
xd mase...
isk3....
aku pun beraya kat umah kawan2 semalam dan tadi...ketat perut aku..
hahahahahah..meriah kan? :D

nas said...

jasin area mane??

ainz said...

nas...ain ade 2 rumah..

rumah mak ayah kat kesang jaya..memang area jasin..

rumah atuk kat simpang bekoh..tu area asahan..tapi dalam daerah jasin jugak..

ain suke beralih arah..kejap umah mak,kejap umah atuk..hehe..so,kira umah ain ade 2 la.. ;p

ainz said...

esyad,
memang syok makan free..tu rezeki namenye..bak kate org, rezeki jgn ditolak,musuh jangan dicari..

cakap la kat mak kamu..tu aktiviti remaje sihat..hik3..

HonEyBuNNy said...

wah2 kamooo....sakan beraya neh...he2

ainz said...

hik3..semestinye,ila..bile lagi nak menjenguk mmber2..time raye jela depa cuti..

Mr Noble said...

baru tau pompuan pon ada jugak yg bernama faiz

ainz said...

noble,
nama sebenar dia Nor Faizah..kitorang yang panggil faiz..ringkas sikit..hik3..

mR.sYaH said...

best dpt beraya umh kawan.. sy xpergi mana2 sbb kwn semua blik kmpg..

Pencacai Alim said...

kueh aku tinggal serdak..jemputla dtg beraya..hakhakhak

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

fiza jangan asyik makan... kang kita tak ajak awak keluar

ainz said...

Syah,
xpe..minggu depan, ade la tu..bleh pegi beraye umah mmber.. :) semoga cepat sembuh,ok.. :)

Pencacai Alim,
Kuih xde xpe..janji ade duit raye.. ;p

Brutal solo,
ko ayat sape tu,weh..ahahaha..mmber2 aku dalam ni sume single lg..hik3..