Monday, August 23, 2010

Biskut raya (Part I)

Harini aku dah mula buat kueh raye..lepak2 jap..dalam kul7 karang start,la..hurm..belum pape lagi,semalam aku dah kene sound:

Acu : along..acu nk pesan satu bende..
Aku : aaa..ape dia?
Acu : kalo buat kueh raye nanti jangan main mende alah tu, tau..dah siap, baru main..
Aku : along nk chat ngan kawan.. :(
Acu : cakap ngan kawan2 tengah buat keje..lepas buat nanti, nk chat ke..nk buat ape ke..sukati..
Aku : baik bos...
*mende alah = handphone

Ahahaha..tahun ni aku ambik kontrak buat kueh raye sorang2 le nampaknye..sebelum ni aku tolong sikit2 je disebabkan aku studi/keje..so,kueh raye tahun ni sume air tangan aku,la.. (nasib la sape2 yang terkene jampi tu,ek? ahahaha!) aku target sehari 1 jenis kueh siap..so dalam ahad/isnin mesti siap..yeah! Cayok2..

Ps: nk buat biskut ape dlu ni ek..samperit ke biskut coklat chip..hurm..


11 comments:

syahira ariff said...

coklat cip la best!
nnti post resepi dia ek
=D
dia pesan mcm tu sbb takut ainz tak cukup jari jer nak main benda alah tu
huhuhuhu

Mr Noble said...

apsal istilah dia air tangan?
tangan tu berair eh? ker peluh? :p

HonEyBuNNy said...

wah...semangat buat kueh raya dah...nyum2.....

HonEyBuNNy said...

wah...semangat buat kueh raya dah...nyum2.....

Along Tapa said...

lain kali ko jawab jek..ni skill apa~~~sambil buat kuih sambil main hp...dah tahap profesional kan~~~ :p

Blog nostalgia budak Muor - cerita sepoi-sepoi bahasa

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sila singgah sudah di terjemahkan

ainz said...

Syahira,
InsyaAllah ain letak resipi dia kat sini,k.. :)

Noble,
Peluh kot..tmbah ade jampi2 sikit..jd la air tgn.. ;p

Ila,
Yup! semangat nih! Cayok2! Hee..

Along tapa,
Tula..acu aku xpercaye lg ke'pro'an aku nih..isk..

Brutal,
Ok..nnt singgah..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

antar sini sikit

nabilah_2908 said...

wah....dh strt buat kuih raya...

sy lum strt lagi...munggu depan la kot... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
KAD RAYA

ciK LyndaWawa igUana said...

oh awak amik tempahan ye..baguslaaa....
dapat duit raye nanti..

erm..
ntahla...say pun heran gak ngan dia tu.tetiba je menyepi.
nak kata saya curang takde pun, dahla busy memanjang nih, takde mase nak curang.
nak dated ngan org lain lagila haram.
sedangkan buke pose pun sorang2.
haish..haish....
tensen ngan lelaki camtu...

ainz said...

Brutal,
Xle la nk anta..kalo anta kat hang,nnt org lain pon nak jgk.. ;p

Nabila,
Kene la start awal..mggu depan sibuk mengemas rumah pulak..hari mantai sibuk memasak rendang,ketupat..mmg xckup kaki tangan la nk buat keje nnt..

Wawa,
Bukan amik tempahan..makan sendiri je..hehehe..