Wednesday, October 12, 2011

Ujian Demi Ujian

Ya Allah...terlalu banyak perkara yang berlaku pada aku sejak selesai mengerjakan ibadah puasa di bulan ramadhan haritu..ye..terlalu banyak..bermula dari hari sebelum open house..

1) dapat tau yang ex aku dah ade teman 2) aku mula regang dan sangat kekok dengan kawan baik aku 3) lamaran dari seorang kawan 4) jumpa dia 5) sangat tertekan dan terpaksa ignore seorang kawan sekejap 6) company lama panggil datang tunjuk muka kat kilang baru time audit 7) kes kecurian tengahari tadi..

Dalam masa lebih kurang sebulan je, bende2 kat atas ni jadi..ade yang baik..dan ada disebaliknya.. ni yang aku ingat..yang aku tak ingat?? entah berapa banyak lagi..huhu..at last! Aku tak mampu senyum lagi..malam ni aku betul2 rase nak resign dan balik melaka..sampai aku rase, aku tak patut ade kat sini..

Sangat2 tak motivate,kan?dah lame aku tak fikir negatif..tiba2 je rase camni..aihh..nasib baik kejap je recovered..ade housemet yg menemani..dia yang selalu menceriakan aku..plus! layan kek coklat yang sangat lembut...sedap! huuu..terus lupa semua masalah... :p

PS: Semakin banyak ujian Allah datang padaku dari hari ke hari..yup! sebenarnya Dia sangat sayangkan kita! kalau tak diuji,kita tak kan improve,kan?

With Love,

6 comments:

sailaaf said...

alamak.bertimpa2 la..kadang2 kita ingat kita susah.tp ada lg yg susah dr kita.trust me.
ingat,Allah takkan menguji kita kalau kita tak mampu menghdapi ujian dari Nya.

ainz said...

thanks,dear...noted.. :)

ciK LyndaWawa said...

bila mo kawen??huhu

ainz said...

amboi...laju je tanye bab kawen...ahahaha!

aliesha kirana said...

btol2. ujian itu buat kita lebih dekat dengan Dia. alhamdulillah, Allah uji Ain sebab Dia sayangkan Ain...

nabilah_2908 said...

kes kecurian,,,,?

apa dah jadi Ain..?