Monday, August 8, 2011

Tam Tam

Alhamdulillah..harini aku dapat balik awal sikit..sempat la mandi sebelum berbuka..juadah pun dah tersedia..rezeki aku melimpah2 di bulan Ramadhan ni..tak kuar duit pun untuk berbuka..almaklum,la duduk rumah makcik..makan je ape yang tersedia..yang ade pun kadang2 tak terabis..hmmm..

Berbalik pada tajuk entri harini..ade insiden di sebalik makanan ringan jenama Tam Tam ni tadi..masa nak kemas2 untuk pulang, aku ternampak Tan macam sorokkan something..tengok2..laaa..Tam Tam rupanya..err..perlu ke nak sorok2? Sampai je dalam lif:

Tan: ain..u tengok Goo ni..dia tak bagi I makan..dia sudah bagi, dia tak kasik makan pulak..
Goo: haiyoo..orang puasa..hormat sikit,laaa..
Tan: ain tak kisah,la..kalau tak bagi makan,baik tak payah bagi! takpe lah..nanti saya buat untuk buka puasa.. (muke tak puas hati)

Ahahaha! Aku mampu tergelak je tengok perangai comel budak2 ni..anyway, aku pun dapat jugak! Thanks Goo.. ;)


[Tam Tam]

PS: Tam Tam ni antara fav kudap-kudap aku time sekolah dulu..balik dari sekolah, kalau tak beli,memang tak sah! Tambah dengan ais krim itik perisa coklat..ingat lagi harga ais krim tu 20sen je..tapi sangat sedap! ;p

To Amni: saje tak mau letak gambar..dah banyak sangat entri pasal makanan..huu..Nabilah pun penah post mengenai Tam Tam ni..try tengok kat sini : JAJAN

With Love,

11 comments:

aliesha kirana said...

haahah..comel je si Tan tu..

sukasuki said...

hehe.aiskem itik.saya suka. pastu yg jagung tak pun yg kacang merah tu

ainz said...

AK:
dia tu memang..suke sangat buat perangai kiut..ahahaha!

Afifah:
sedapkan? dulu aiskrim itik tu mmg popular..hari2 dok kejar apek jual ais krim..huu..sekarang tak penah jumpe dah..

Amni said...

macam mana rupa dia? serius tak tau.... er..

ainz said...

okay...dah letak gambar.. ;)

ILA HonEyBuNNy said...

yeahhh...

sampai sekarang ila makan tam3 neh...hehe

sedapp kan..kalau beli satu dulu rm 20 sen ja..sekarang xtau la berapa...3o sen kot kan...hehe

kawan selalu bawa,mkn dalam clus..hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

saya pun suka makan tam2..huhu

nabilah_2908 said...

best la ain dapat kawan2 macam ni...comel jer.. ;)

ha'ah kan..sedap...smpai skrg..rasanya masih sama... ;)

Liza Razak said...

saya pulak suka super ring..hehe.sampai skrg pon mkn lagi :)

ainz said...

Ila:
sekarang mane main beli pack 20sen tu..beli skali besar..hik3..

Wawa:
Same la kita.. :)

ainz said...

Nabilah:
Still sedap macam dulu..cuma kuantiti dia je dah berkurangan..xpuas makan 1 packet.. ;p

Liza:
Super ring pun sedap gak..tapi cam byk pewarna..tak berani makan banyak2..huhu