Wednesday, October 6, 2010

Lagi-lagi Interview

Salam..

Dah lama ain tak update blog ni..memang tak sempat nak menulis..sebab terlalu bz seminggu dua ni dengan interview yang banyak..tapi ain sempat jugak melawat 2,3 blog yang updated..ade jugak yang tak sempat..ade mase nanti ain datang melawat,k... :) semalam ain baru je merijek satu interview : R&D Engineer kat Cyber..sebabnye:

  1. Kesihatan ain yang tak mengizinkan..sejak hari isnin demam..huuu...demam rindu,kot.. ;p
  2. Diorang suruh datang interview harini pukul 10 pagi..so, memang tak sempat nak plan ape2..
  3. Letih sangat.....terlalu banyak interview ain attend (total 4)..so, rase nak berehat jap..nanti2 la sambung balik...hmmm...
Cakap pasal interview, ain dapat interview sebagai tutor di Utem hari Isnin haritu..mungkin ain bernasib baik jugak mendapat post tu..sebabnya:

  1. Diorang panggil interview emergency.. takde test..takde second interview..sebabnya tenaga pengajar tak cukup..
  2. Kali ni nye interview memang diorang dah filter betul2..mane yang betul2 layak je dipanggil interview..
  3. Tangga gaji setiap candidate dah pun ditemtukan sebelum interview mengikut pengalaman..
  4. Hanya 70% daripada yang dipanggil yang datang..candidate untuk Fakulti Kejuruteraan Elektronik dan Komputer (FKEKK) hanyalah 5 orang (2 lecturer 3 tutor)
[sebut betul2.... >>>SING<<<]

Berdasarkan sebab2 kat atas ni, peluang untuk mendapat tutor di Utem agak tinggi,la..insyaAllah..kalau rezeki ain kat sane, memang tak ke mane...tul tak..? hee..doa2 la dapat..ain memang perlukan kerja tetap sekarang..ain rasa memang dah lewat sangat..umur dah 24..tapi still tak start hidup lagi..doakan ain,ye... :)

P/S: baru je dapat call..ain dipanggil untuk second interview dengan Infineon Melaka, Post : System Engineer setelah pegi walk-in interview HARITU...teruskan perjuangan ain...cayok2!


Berharap,

8 comments:

Mr. Amni said...

Hai there... banyak cerita pasal kamu dari amni..=) good luck everything!

ainz said...

hi mirul...xtau nk ckp ape..speechless...huu..thanx anyway..take care of your amni... :)

nabilah_2908 said...

good luck utk ain...dpt jadi tutor tu pun best gak.. ;)

sekarang mcm mana..demam ain dah ok..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
BELASUNGKAWA BUAT MAK UDA

little black dress said...

hurm..smoge kmu sht slaloo yer
=)

ainz said...

nabilah,
kalau dapat tutor tu, memang ain kena sambung blajar jgk,la..hehe...

lil black dress,
thnax dear..

Along Tapa said...

kalo ko kije kat utem, tu maksudnya kita akan bersaing la nanti~~~~

Gorengbaek - Aku tak percaya...siot~~

nas said...

gud luck ain..walaupun da reject 1...harap2 rezeki dpt keje still ade..hu3..

ainz said...

along tapa,
ko keje ape sebenarnye...kejap kat melaka..kejap kat muar..konfius aku..hehehe..

nas,
thanx nas..insyaAllah..rezeki Allah bagi ade je kat mane2..yang penting kita usaha+tawakal+doa.. :)