Thursday, September 30, 2010

We are!

Salam pagi khamis yang hujan..hee..harini tak jadi keluar la nampaknye..ingat nak pegi hantar comforter kat dobi td..tengoklah..kalau dah tak hujan nanti,pegila..

Harini ain nak share ngn korang satu anime favourite ain iaitu One Piece..best sangat anime ni..tak tau nak gambarkan cane..hee..dah lama tak layan..dulu time kat unimap rajin la melayan sebab ramai yang share..ade episode baru je, ade la kat server tu..tak payah bersusah payah download sendiri..ade je yang baek hati berkongsi anime bersama rakan2 kolej kediaman..cakap je nak tengok cerita ape..macam2 ada.. ;p

Sebab utama ain minat sangat tengok one piece berbanding ngn anime lain adalah semangat setia kawan Luffy n nakama nye yang kuat..sampai sekarang pun ain tak boleh tengok kawan2 susah dan senang sangat risau kalau ape2 je yang menimpa mereka..aih..mudah sangat terpengaruh dengan sifat Luffy yang terlalu sayang pada nakama nya..sampai bahayakan diri semata-mata kerana seorang sahabat..Luffy takpe la..dia ade power Gomu-Gomu..hik3..terpengaruh lagi.. ;p

Malangnya kita bukan seoraang manusia yang perfect..ain hanya akan menghulurkan tangan dan membantu jika ain mampu..kadang2 tu ain tak mampu nak tolong..mungkin disebabkan oleh perkara2 yang tak boleh dielakkan..sorry sangat..sometimes ain tak dapat bersama korang time korang susah..

Berbalik kepada anime One Piece ni tadi...anime ni mengisahkan seorang budak bernama Monkey D. Luffy yang memulakan pengembaraan sebagai seorang pirate..dia bercita-cita untuk berlayar merentangi Grand Line dan mencari harta karun legenda : One Piece..sepanjang pengembaraannya, seorang demi seorang nakama telah menyertai Luffy..



Setiap daripada mereka memiliki keistimewaan dan impian mereka sendiri..mereka telah melalui saat yang sukar bersama dan mempunyai semangat setiakawan yang tidak berbelah bagi..semangat mereka untuk mencapai impian patut diteladani..mereka tak pernah putus asa walaupun susah cane sekali pun pengembaraan derang..

Nak tau kisah pengembaraan mereka? tengokla kalau rajin..episod One Piece memang panjang..sampai 400++..kalau peminat anime,ain rase xde masalah nak perabihkan..dah biase,kan..hik3..ain tengok pun sampai 200++ je..tak mampu rasenye + malas nak download sendiri.. :p

Sekarang dah tak layan anime cam dulu..tak de mase..last anime tengok, Gintama..yang ni memang anime terbaek! hehehe...tu lain kali kita cerita,k.. ;p kat bawah ni lagu One Piece yang ain suke n dah dekat 2tahun jadi ringtone ain..lagu2 dalam anime ni semua jenis yang semangat!kalau dulu,jadi rase semangat je nak study..heee...untuk korang..enjoy... :)




We are!

11 comments:

mR.sYaH said...

Syah kurang tgk anime sbb lebih suka tgk live action punya.

nas said...

wahh...ainz pon minat kat anime gak ea...
aku nie langsung tak minat pun...cuma tau tengok doremon,sin chan,pokemon jerk...hehhhehehehe....
yup2....kadang2 lagu2 kat anime mmg la bersemangat sebab citernya banyak aksi...hehehehe

thx for komen my previous 2 entri..bz sket :P

nabilah_2908 said...

anime...lama dh tinggal kan...makin lama...makin kurang minat..huhu...

terasa diri ni dh mcm tua sngt jer... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CONVERT VIDEO DARI FB KE BLOG

ainz said...

Syah,nas,nabilah..
Heee...ain sendiri pun dah lame tak layan..btul ckp nabilah tu..dah tua,kot.. ;p

Along Tapa said...

one piece...old skool gile sioooottt...huhu....tapi apa2 pun anime yakitate!! japan gak best tgk....

Gorengbaek - Selesai tag dengan jujur

ainz said...

ahahahaha...yakitate japan..yg buat roti tu,kn?ko ingat aku xtgk anime tu??dah lame setel...2tahun lepas..time kat u memang gilo tgk anime..hohoho..

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh..
minat kartun jugak die..
nway..
layan kartun memang best..=)

ainz said...

btul3..memang best layan katun..gelak sorang2 pon jadi..hik3..

HonEyBuNNy said...

ila suka....jommm layan...ehheh

Anna Boleyn said...

hehe minat jgk ain pd anime yerrr.. hana pon suka. tp nk tngk cite ni kureng sket. :)

Anna Boleyn said...

hehe minat jgk ain pd anime yerrr.. hana pon suka. tp nk tngk cite ni kureng sket. :)