Wednesday, September 15, 2010

Lebaran Bersama Schoolmate (Part II)

Rumah Fadhilah

Inilah kali pertama kami ke rumah Dilla setelah 6 tahun tak berjumpa..wow..memang terlalu lame..dia antara rakan baik ain semasa di sekolah rendah..mak ain pun kenal mak dia..setiap weekend,kami akan bersama2 berjalan kaki ke pusat tuition..jauh...dalam 2km dari umah dia..betapa gigihnye kami mencari ilmu..takde pun nak mengeluh walaupun jauh..kalau sekarang suruh ain jalan dari berek polis tu sampai taman bahagia, mau pancit tengah jalan..tahan teksi..naik teksi lagi bagus..ahaha..

Sejak Dilla pindah ke Merlimau, ain langsung tak dengar khabar berita dari dia..yang ain tau dia amik degree kat Nagasaki University kat Jepun n baru je balik Malaysia bulan 3 haritu..memang hebat la minah ni..walaupun hebat, tapi still low profile..still macam dulu..sempat kami tengok gambar kelas dia..kitorang punye la gelak sebab dia sorang yang yang lain dari yang lain...dah la ade 4orang je pmpn..then, yang 3 lagi tu pkai kimono merah..dia sorang je pakai baju kurung + tudung hijau..takyah cari..memang dari jauh pun dah nampak..tau dah..taktik,tuuu.. ;p

 [Dari kiri: Hairani, Pijot, Dilla]

"Pijot: Rupe cam binatang dalam air.." 
[erkk..dia yang candid, dia ngate lak! sekeh2..dush2!]

Sempat jugak kami tibai nasi kat umah Dilla..alhamdulillah..rezeki jangan ditolak..ain makan sikit je..reservekan sikit untuk umah yang akan datang..banyak woo umah yang kitorang plan nak serbu..dalam 10bijik..ahaha..tp tula..jam pun dah menunjukan kul 1 lebih..ni baru umah 1st..hurm..memang tak sempat la jawabnye..so,pegi yang mane sempat aje..

Rumah Hidayatul Husna

Dalam kul2 kami terjah rumah Husna pulak..rumah mereka berdua memang dekat sangat2..dalam 10minit je sampai..keciknye dunia..Husna sahabat ain di sekolah menengah..sejak dari form 1 sampai form 5 memang satu kelas..sampai je kat umah dia, tengok dia tengah bz menyiapkan report praktikal dia..dia dah pun final year kos bio medical..dia suruh ain suggest kat mane dia boleh keje abis studi..Hospital Pantai, Mahkota Medical Center n hospital-hospital lain yang ade kat Melaka ni..dia cakap dia takmo keje hospital..dia tak suke keadaan kat hospital tu..ahaha..amik bio medic tapi takmo keje kat hospital..abis tu ko nak keje mane, Husna woi...ko jadi lecturer jela senang...sambung studi sampai phd..hehe..dia memang minat mengajar pun..bgus2..teruskan cita2 anda..ain?humm....nthla..dah 3bulan menganggur..ahaha..

[Yang paling kiri tula Husna yang ayu..hik3]

To be continue lagi...

5 comments:

Amni said...

hehe.. ini baru detail nyer story.. tak sempat nak buat entri satu2 cam gini.. sebab mode malas skang ni.. + boring.. rasa nak balik kuching ni.. haiyaaa...

nabilah_2908 said...

best nya kalau kwn2 dekat..kwn2 sy sume jauh2..huhu..

more belum berkesempatan lagi berjalan raya kt melaka.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
RAYA PART 1

ainz said...

Amni,
biase la tu..baru start keje,memang xde mood..kalo ain di tempat amni pn ain akan rase cmtu..

Nabilah,
baru semalam berkesempatan..tu pun xsempat nak round sume rumah..aih..insyaAllah kalo bdk2 ni free lg,luse ke..sambung balik..hik3..

ciK LyndaWawa igUana said...

comel2 belake....
lagi2..
letak gambo banyak2....
=)
nice.

ainz said...

Wawa,
kiut,ke?hik3..boleh la sikit2.. ;p gambar tak banyak..sebab nak cepat,kan..ape yang ade je ain uplod,k.. :)