Tuesday, September 28, 2010

Cyber oh Cyber Part I

Salam...letihnya....letih2 pun,sempat tulis blog...heee...harini ain ade interview; post : Software Development Engineer di Cyber..pagi2 lagi dah bersiap dari Melaka..dalam kui 12 ain selamat sampai di hentian serdang..En Pian a.k.a supervisor ain kat TMRnD dulu, dah ada menunggu..dia offer nak hantaq sampai ke tempat interview..heee..tq En Pian! :)

Memang banyak tui kami sembang dalam perjalanan..almaklum lah lama tak jumpa..termasuklah pasai TMRnD yang tengah sempit la ni..nak dapat geran pun susah..hurm..tadak geran, cana nak buat projek..tui dak? mudah-mudahan korang cepat2 ok..nanti boleh ain masuk sana..hik3..sembang punya sembang,tiba2 En Pian tanya:

En Pian : reti dak bawak keta?
Ain : errrrr....reti2...hehehe...
En Pian : baguih la..kalo lagu tu,ain hantaq saya..pastu ain p sendiri,boleh? senang ja tempat tu? saya dah tunjuk tadi..saya takut kang lambat pulak..sambil2 tu ain jalan2 kat cyber..pusing2 tengok kilang..hehehe..
Ain : (hai..perli rapat nampak.. :p)
Ain : ada apa kat cyber ni encik oi..tadak apa,aih..
En Pian : hehehe..
Ain : (dah dua taun saya tak bawak keta En Pian,oi...manual pulak tu..lagu mana,nih..garu kepala sat..hehe..takpa..gamble ja..)

Dengan penuh keyakinan, ain drive merentasi cyberjaya..Alhamdulillah..tadak kemalangan jiwa berlaku..enjin pon xmati..(dah buleh beli keta la ni..hoho) jauh jugak dari serdang ke cyber..memang kena naik keta jugak,la..naik moto buleh..tapi kalau ujan,ada payah sikit la..kalau rezeki ain kat sini, ain akan cari rumah area cyber je..tengok flat kat Cyber....cam menarik je...colourful!heee...


Bersambung.......

6 comments:

mR.sYaH said...

2 thn xbwk ok r 2 kt sana.. Keje 2 dh comform ke?

ainz said...

xkonfem lagi,syah...insyaAllah..kalo ade rezeki, ain akan berhijrah ke sana.. :) 2tahun xbawak kete,syah...heeee

Mr Noble said...

good luck ye :)

ainz said...

noble,
thanx.. :)

ciK LyndaWawa igUana said...

camne???
good luck la ye....=)

ainz said...

tq,wawa...masih tergantung..tgh buat asgment..minggu depan hantar..mungkin miggu lagi satu baru dapat result,kot.. :)